42 країни звернулися щодо злочинів рф в Україні

0
1
42 країни звернулися щодо злочинів рф в Україні
Уже 42 країни звернулися до Міжнародного кримінального суду в зв’язку з воєнними злочинами російських загарбників в Україні.

Про це повідомляє Міністерство юстиції на своїй сторінці у фейсбук.

Міністр юстиції Денис Малюська зазначив, що в разі визнання Міжнародним кримінальним судом воєнних злочинів росії кожна особа, яка до них причетна, може бути затримана у будь-якій країні, що визнає юрисдикцію цього суду.

За його словами, всі ті, хто скоїв злочини проти людяності та геноцид, є потенційно особами, щодо яких вже ведеться розслідування.

"Ті особи, яких суд визнає винними, зрештою отримають покарання у вигляді, наприклад, тривалого позбавлення волі", - сказав Малюська.

Він наголосив, що за такого вироку росіянам, ймовірно, не допоможе дипломатичний паспорт - їх ув’язнять на території будь-якої європейської або іншої країни, що визнає юрисдикцію МКС. Потім, додав Малюська, їх передадуть в Гаагу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: коментувати можуть тільки зареєстровані (премодерація)
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні