Бійці 14-ї бригади змагаються за звання кращих артилеристів Сухопутних військ

1
-10
Бійці 14-ї бригади змагаються за звання кращих артилеристів Сухопутних військ
Бойова стрільба та смуга перешкод: бійці 14-ї механізованої змагаються за звання кращих артилеристів Сухопутних військ Збройних Сил України.

Про це повідомляє газета "Слово правди".

У програмі – індивідуальні залікові завдання для офіцерів батареї, спеціальна, технічна, тактична підготовки, бойова стрільба, спортивна номінація з подоланням смуги перешкод.

Попри шквальний вітер, дощ, град і навіть перший жовтневий сніг, які випали на час змагань, з усім цим наші хлопці впоралися з честю, показавши добрі результаті. Досягти їх валось, кажуть бійці, завдяки максимальній злагодженості дій особового складу батареї, наполегливій підготовці та бойовому досвіду, здобутому в боях за український Донбас.

Командир машини Чингіз у реактивному артилерійському дивізіоні старожил – служить із 2014 року. Після окупації його рідного Криму та початку війни на Донбасі прийшов у військкомат добровольцем. За три роки пройшов зі своєю батареєю бої в усіх секторах АТО. Найбільше, каже, запам’яталося літо 2015 і жорстокі бої під Маріуполем.

"Страху не було. Було бажання захистити свою землю й показати знавіснілому ворогу його місце. І ми це зробили". - каже він.

До слова, спілкується Чингіз виключно гарною українською – навчався в українській школі в Криму. Щодо самих змагань, то каже, що випробувань, через які реактивній артилерійській батареї не довелося би проходити під час війни на Донбасі, в конкурсній програмі немає. Попри це, наші артилеристи доклали максимум зусиль, знань та бойового досвіду для досягнення відмінних результатів.

"На виконання того чи іншого завдання тут, на змаганнях, у нас набагато більше часу, ніж у справжньому бою, де все виконуємо практично вдвічі швидше. І хоча наша техніка, згідно з Мінськими домовленостями, відведена від лінії розмежування, завжди готові дати гідну відсіч ворогу", - розповів Чингіз.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
арта рулить я тоже там служив в 2014 слава україні
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні