В Китаї за чотири роки покарали більше мільйона корупціонерів

0
1
В Китаї за чотири роки покарали більше мільйона корупціонерів
У Китаї за останні 4 роки за корупцію покарали 1,3 млн чиновників. Майже половина з них - це чиновники з сіл та невеликих містечок. Про це повідомляє центральна комісія Комуністичної партії з перевірки дисципліни, передає Захід.НЕТ із посиланням на Reuters.

Зазначається, що голова КНР Сі Цзіньпін зробив ставку на антикорупційну кампанію, яка носить назву «стратегія тигрів і мух» (йдеться про високопосадовців і чиновників, що працюють на незначних посадах).

«Серед покараних за корупцію 648 тис. були чиновниками з сіл та селищ, чиї злочини відносяться до дрібної корупції. Крім того, наглядові органи перевірили 155 тис. партійних організацій (майже 95% всіх структур партії)», - йдеться в повідомленні.

У серпні китайська влада почала розслідування щодо голови антикорупційного комітету Міністерства фінансів Мо Цзяньчена. До цього за звинуваченням у зловживанні службовими повноваженнями з метою збагачення був звільнений начальник управління з контролю за безпекою на виробництві Ян Ханьнін.

У січні комісія КПК з перевірки дисципліни засудила чиновника фінансового управління повіту Поян Лі Хуабей до довічного тюремного ув'язнення. Він був звинувачений в корупції і деякий час провів в Сінгапурі.

До слова, у світі наразі є 13 країн, де за корупцію передбачена смертна кара. З них 80% вироків припадає на Іран, Ірак, Китай, Пакистан, Північну Корею та Судан.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні