Волинь – у трійці антирейтингу областей, де порушують права журналістів

2
2
Волинь – у трійці антирейтингу областей, де порушують права журналістів
Волинська область посідає третє місце у антирейтингу областей, де найбільше порушують права журналістів.

Про це йшлося 15 вересня під час зустрічі керівництва волинської поліції та представника ГО «Інститут масової інформації» із журналістами.

Регіональний представник ГО «Інститут масової інформації» у Волинській області Майя Голуб повідомила, що ситуація з порушенням прав журналістів у порівнянні з минулим роком погіршилась.

«Зараз є більше порушень прав. Волинь входить до трійки лідерів областей, де порушують свободу слова. За вісім місяців 2017 року зафіксували 15 порушень у Волинській області, у Київській – 38, на Миколаївщині – 17. Раніше не було так багато погроз журналістам, як зараз», - зазначила вона.

Майя Голуб нагадала, що у липні шеф-редактор «Волинь 24» Юрій Ричук отримував погрози після відмови зняти з сайту матеріал про «Луцьккондитер». Також були погрози по телефону після оприлюдненого посту у «Фейсбуці» про Олександра Товстенюка. А 1 вересня в «Телеграмі» Юрій Ричук отримав підозрілі повідомлення.

Також журналістці Ірині Мусій погрожував екс-поліцейський Володимир Сокол, Оксані Петрук – колишній суддя Микола Замковенко, журналісткам Людмилі Яворській та Мар’яні Метельській намагалися «хакнути» пошту.

Тимчасовий виконувач обов’язків заступника начальника ГУНП у Волинській області Максим Новицький розповів, що цьогоріч поліція відкрила п’ять кримінальних проваджень, що пов’язані з діяльністю журналістів: два з них – за перешкоджання професійній діяльності, ще три – завдання тілесних ушкоджень.

«Прикро, що Волинь входить у трійку лідерів. Але разом з тим, у нас політична ситуація одна з найгостріших у державі. Очевидно, що це впливає на осіб, які відображують її об’єктивно», - сказав Максим Новицький.

Він зауважив, що у ході доказування умислу злочинців, які перешкоджають професійній діяльності журналістів, виникає питання про те, знав він чи не знав, що ця особа – журналіст:

«Треба носити спеціальні жилети або значки, що це преса».

Натомість журналісти з цим не погодились, адже трапляються ситуації, коли, наприклад, недоцільно «вішати на себе розпізнавальні знаки», як от при розслідуванні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так тримати, журналюги! Звичайно погано що ва щемлять, але про об8єктивність - добре сказано!
Відповісти
Укропчики рулять
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні