«Це не ринок, а срач»: у Луцьку не вщухають «базарні» суперечки

20
1
«Це не ринок, а срач»: у Луцьку не вщухають «базарні» суперечки
Луцькі депутати розірвали з облспоживспілкою договір оренди земельної ділянки, на якій знаходиться частина Центрального ринку.

Підприємці відреагували на це рішення протестом, а мешканці міста – критикою, як самого рішення, так і стану ринку.

Думки містян розділились. Хтось виступає за те, щоб залишити все, як є. Мовляв, якщо ринок перенесуть на ЛПЗ, туди ніхто не їздитиме. А хтось – обурюється сміттям та безладом біля замку Любарта.

Ось що пишуть лучани у Фейсбуці про Старий ринок:

Franz Vonsovich: «Я вважаю, що перенесення ринку на ЛПЗ стимулювало б розвиток цього віддаленого району. І маршруток б люди зажадали більше і автомобільних стоянок б зробили і дороги б поробили і відкрилися б маленькі магазинчики і ларьки... А рішення нехай приймають самі підприємці».

Таня Игоревна: «А нам якраз і не потрібен цей базар з "підприємцями", циганами та срачем. На даний час я можу не покидаючи " віддалений район ЛПЗ" придбати будь що починаючи від хліба, товарів повсякденного вжитку, одягу, взуття та закінчуючи будматеріалами та меблями. А ще уявіть у нас є школи, дитячі садочки, бібліотеки, всілякі різноманітні секції для діток, департамент соціальної політики, амбулаторія, жек, два великі заводи. Так ось цей "віддалений район" з нерозвиненою інфраструктурою проживе якось без такого щасття, як старий ринок. Навпаки, коли його сюди перенесуть - плакали наші нові дороги, чистота та охайність НАЙКРАЩОГО в Луцьку району!»

Евгений Антипов: «Все нове викликає в людей відторгнення і протест. Звикнемо і будемо на ЛПЗ їздити. Взагалі, яке б рішення не ухвалили - завжди будуть невдоволені».

Ольга Джус: «Давно потрібно було прибрати звідти той срач ! Керуватись потрібно інтересами міста , а не йти на поводу в того , хто голосніше кричить».

Bogdan Ulchak: «Демагогія та й годі.... я б де не сидів, в центрі, на кораїні - до мене іде клієнт; де б не був магазин, Якщо мене цікавить товар - я туди іду... це нормально. А на таких заявах робити політику...примітив...»

Leon Tanya: «Не поїду однозначно, тому що доїзд займатиме купу часу, але "За" перенос, бо хочеться краси біля замку».

Жанна Шнуренко: «З раннього дитинства пам"ятаю цей улюблений ринок. Кожної суботи ми з мамою туди ходили. Згідна, що у такому вигляді в історичній частині він не може існувати. І все-таки в центрі повинен бути базар, як у Києві Бесарабка. Думаю, що ліву частину можна забрати, там і раніше не було нічого. А праву облаштувати по сучасному. Залишити м"ясний і овочевий павільйони і на решті території облаштувати містечко для приватної торгівлі (сучасне), щоб і вид з замку був гарний. І виділити обов"язково місце для торгівлі з городів овочами і фруктами. Це завжди було особливістю цього базару. Виселити за місто - це найлегша прблема для влвди. Це для галочки. В першу чергу подумайте про людей, які там працюють і годують свої сім"ї».

Тетяна Валянська: «Перемістити ринок на дпз, дуже слушна ідея , але це треба робити за таких умов: викупу у власників нерухомого майна їх об'єктів у зв'язку з суспільною необхідністю за ринковою ціною (адже на ринку багато хто умудрився зареєструвати право власності на магазини). 2. Забезпечення усіх бажаючих торговими місцями , за ціною та на умовах які діяли на центральному ринку. 3. Забезпечення транспортної розв'язки в тому числі тролейбусами з кожного кутка міста, щоб люди могли добратися без пересадок до місця призначення. Звісно будь-які переміни , це дуже травматично для людей, але з часом всі звикнуть і буде всім добре. Тільки ще одне питання, а ринок на дпз, відноситься до міста чи до Боратина? Куди будуть сплачуватися податки за землю? Чи не втратить від цього місто?»

Vitalii Kryvoruchko: «Ще тільки на ДеПеЗе не вистачає срачу. Сміття буде купа».

Elena Shmeluova: «Це я маю з Київського майдану їхати за продуктами дпз???????? Ви при розумі????»

Vira Novak: «Мені з Балки ще дальше. На ЛПЗ не поїду точно. Загалом пишуть про знесення/перенесення люди, які не купують на ринках взагалі, їм байдуже на людей, головне щоб було побільше місць для того щоб гульнути і бухнути».

Володимир Луцьк: «Питання теоретикам. Чому Лучани будуть їздити за покупками на новий ринок ЛПЗ якщо до цієї пори Лучани мешканці ЛПЗ не скуповуються там а воліють купувати ближче біля "салюту"?»

Сергій Стрілець: «Перенесуть на лпз і за 6-12 місяців всі звикнуть. Що з лпз в центр їздили, що з центру на лпз будуть люди їздити...від перестановки доданків сума не міняється. Ну можливо робочі місця хтось втратить, але думаю основна частина робочих місць просто переїде на нове місце».

Людмила Ошовська: «Не бачу проблеми в переносі ринку в район ЛПЗ. Крім однієї: підприємці не хочуть зриватися з "насиджених" місць. Можна подумати, що на старий базар всі ходять пішки. Чуть-чуть змінити маршрут маршруток (вибачте за "масло масляне" ), тролейбуси і так біля ринку проходять. Звичайно, прийдеться на переїзд потратитись, але... Мікрорайон Лпз немалий, плюс після роботи працівники того ж "ЛПЗ" і "Кромберг & Шуберт", Вересневе, Львівська...Та й від центру 15 хв їхати. Біля замку базару в такому вигляді, як він є, не місце. Хіба залишити ряди з виробами народних умільців, художників. Щось на зразо Андріївського узвозу в Києві».

Dina Shelest: «а те, що робиться навкруги Замку, то його не вбиває?? бруд, сміття, макулатура.... соромно за такий стан».

Наталия Федоренко: «Я якось виживу де б той ринок не був , але той срач буде десь в іншому місці, ламати і гадити здається в нашого люду в крові. Але я не про всіх. Мені просто не погано, що він тут є, за змогу, повторюю купити огородину домашню не їздячи світ за очі, або ще куди- небудь. Хто любить кататися, хай катається. Одним так добре, іншим ні».

Інна Чернишева: «Цей ринок це знущання над всіма жителями міста і навіть над тими хто там працює ,там не людські умови праці, бруд , жахливі будкі, скупчення сміття, вони там спиваються від холоду. Його не можна залишати в такому стані».

Сергей Бега: «Ринок здохне, і так торгів немає через велику конкуренцію із магазинами і супермаркетами. А ще і перенесуть до чорта на кулічки, то і подавна...»

Ольга Теслюк: «Це не ринок а срач. Хто хоче і далі займатись торгівлею той буде це робити і в іншому місці. А саме через ринок завжди пробки там і купа сміття. Люди не цінують те що мають. А коли заговорили про перенесення ринку то почались демонстрації. А це як відомо один із методів маніпуляції. Ніхто роботу в торговців не забирає. Просто вони це будуть робити в іншому місці. А старе місто має бути чистим і привабливим для містян і туристів».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дпз один єдиний район, де є чистота, багато зелені та немає смердючих пивнух!! Цей базар вбьє весь спокій на дпз!
Відповісти
Пивнух на ДПЗ немає?
Ви звідки пишете?
Відповісти
В цивілізованих країнах коли питання має такий суспільний резонанс ПИТАННЯ ВИНОСЯТЬ НА МІСЦЕВИЙ РЕФЕРЕНДУМ І ВСЕ ВИРІШУЄ ДЕМОКРАТІЯ ТОБТО ДУМКА БІЛЬШОСТІ....
Відповісти
Щоб щось починати вирішувати за старий ринок, треба, в першу чергу, ізолювати від луцької громади шакала, злодія і хижака Горгута. І його наближених - всяких новохіжіних, кандиб і іншого сміття. Вони багато років паразитують на тому, що люди мерзнуть, щоб заробити собі на шматок хліба і годують людей обіцянками. Якщо це буде зроблено, то це стане першим щаблем до успіху. Тоді треба щось людям зробити, а не просто виганяти. А якщо все робити наскоком з шаблею в правиці, то цей вулик може наробити багато біди. З нього годуються тисячі людей. Мова йде про робочі місця. А сам ринок з його сучасним виглядом в центрі міста - це брудний нужник. І якщо якась задрипана баба каже, що їй буде далеко добиратись на ДПЗ, то вона нічого в житті не бачила, крім цього нужника. Так і будемо жити - в смітті, в лайні, серед контейнерів з порваними черевиками і светрами з вмерлих європейців. Той, хто любить своє місто, той слова не скаже на захист цієї помийної ями.
Відповісти
Я за знищення цього нужника, але зі сторони здається, що хтось претендує на цей ласий шматок. Я за реконструкцію ринку, на цьому ж місці. Без будок і кіосків
Відповісти
Не триндіть,власники хоч якось хочуть утриматися. Старий ринок не переходить, а людям зарплатню треба платити
Відповісти
А хіба ринок на дпз закритий для вас ,шановні опоненти ? Чому не їдете таритись туди,про сморід вже мовчите? Запахи ,як біля місця перебування тварин пересувного цирку приваблять вас туди?
Відповісти
Чому ви, шановні опоненти, не їдете таритись на ринок дпз? Він відкритий вже давно. Може ви вже забули про запах? Там пахне як з місця для тварин пересувного цирку. Цирк там має бути. А сотня ржавих буд Центрального ринку при перенесенні їх туди нічого не змінить.
Відповісти
Нічим там не смердить, не пишіть фігні всякої
Відповісти
Змінить. Старий ринок зараз заблизько до міської ради. А так -"с глаз долой-из сердца вон".
Відповісти
Чому стільки галасу навколо в дійсності смердючого гадюшника? Згадайте про такий самий гадюшник,на місці якого зараз розташований "Гостинець". А Північний ринок,як для Луцька_супер ринок. Просто до "новинки" потрібно звикнути і ніяких проблем не буде.
Відповісти
Напроти обласної лікарні також був гадюшник, а зараз супермаркет, чисто то зручно.
Відповісти
Той хто біткається про срач , хай подивиться в кожному під'їзді який срач, в них під носом . Цей ринок з давніх часів існує , на цьому ринку виживають люди яких вигнали в дев' яностих роках на вулицю , ці люди заробляють своім трудом і не стоять з простягнутою рукою , платять налоги, платять кредити, вчать дітей в вузах, кормлять своїх старих батьків, працюють без лікарняний і відпускних .І цих людей називати срачом і шанхайом це гріх . ...А кому не подобається цей срач то не приходько і не дивиться ЛУцьк великий.....
Відповісти
Не знаю, у кого під носом срач! Але ми у своєму під"їзді прибираємо. Напевно, якщо люди звикли працювати в срачі, то вони і живуть в срачі. Можна заробляти своїм "трудом", платити "налоги", але у іншому місці, наприклад на ДПЗ, де для цього виділили спеціальну велику територію. Там нічого не заважає заробляти на навчання дітям і т.д. Чому я, народившись та проживши усе життя у Луцьку не можу прийти та подивитися на історичну культурну пам"ятку та показати її своїм дітям? І Вам раджу, перш, ніж у ВУЗ дітей віддавати, просвітіть їх культурою міста, але не тією, яку ми зараз бачимо на ринку!
Відповісти
Гляньте на фото та все стане зрозуміло!
http://www.volyn24.com/news/87905-u-lucku-bilia-rynku-vyrosla-gora-smittia
Відповісти
Країну докупи не можем зібрати,а ви вже місто ділите, "не подобається-не приходьте",а як же тим хто живе поряд з ринком і щодня бачить безлад?
І не такий великий Луцьк,і більшість хочуть бачити його чистим і процвітаючим:)
Відповісти
І дурять людей..ті продавці!!! Жах!!
Відповісти
Кожен район має свій ринок, прям світ клином зійшовся! Є Північний, Завокзальний, Відродження... Старий ринок можна демонтувати і на його місці зробити щось пристойне. Так, люди втратять свої черепашки, але роботу втрачають по всьому світу - і шукають іншу. Чому торгаші кіпішують так? Тому що оформили ті будки яби як
Відповісти
А людей скорочують часом на роботі, і що? Шукають іншу роботу. Місто має бути чистим, а там клоповнік: гуманітарка, цигани, перекупки деруть втридорога, туди страшно ходити з гаманцем, ще раз повторюсь: цивілізована реконструкція, і охорона. Я як житель міста маю на це право
Відповісти
В кореспондентка ніколи дешевої горілки не пила!???? Хаах!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні