Справу волинського хабарника з СБУ розглядають вже три місяці

1
-11
Справу волинського хабарника з СБУ розглядають вже три місяці
У Луцькому міськрайонному суді продовжують розгляд справи працівника Департаменту контррозвідки України Анатолія Семенюка, якого в січні цього року затримали за отримання хабара від прикордонника.

Як йдеться в ухвалах суду, ще 23 травня військова прокуратура Луцького гарнізону передала Феміді обвинувальний акт в кримінальному провадженні, - повідомляє "Четверта влада".

Відтоді суд і розглядає справу.

Нагадаємо, 23 січня цього року військова прокуратура Луцького гарнізону спільно зі співробітниками Управління внутрішньої безпеки СБ України, задокументували факт вимагання та одержання «хабара» заступником начальника 2 відділу 6 Управління Головного управління військової контррозвідки Департаменту контррозвідки України підполковника Анатолія Семенюка.

Офіційне слідство зафіксувало два факти отримання хабара посадовцем. Спочатку 17 січня в обідню пору біля кінотеатру «Промінь» в Луцьку він отримав від військовослужбовця Луцького прикордонного загону хабар в розмірі 8200 гривень за неперешкоджання нібито незаконній діяльності його та третіх осіб, пов`язаної з контрабандою товарів через держкордон України.

Згодом вже 23 січня також в обідню пору обвинувачений в автомобілі у Луцьку отримав від того ж прикордонника неправомірну вигоду в розмірі ще 7400 гривень. Після цього його одразу ж затримали правоохоронці.

У травні військова прокуратура передала обвинувальний акт до суду. За кваліфікацією ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Анатолію Семенюку загрожує позбавлення волі на строк від п`яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нещодавно ж суддя Ігор Ясельський продовжив відсторонення Анатолія Семенюка від посади до 3 жовтня. Наступне судове засідання заплановане на 27 вересня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це ж можна до нескінченності відтягувати..
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні