--> Влада ніби намагається щось робити, але нічого конкретного, - Роман Романюк* | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Влада ніби намагається щось робити, але нічого конкретного, - Роман Романюк*

0
2
Влада ніби намагається щось робити, але нічого конкретного, - Роман Романюк*
Голова волинського осередку партії «Солідарність» Роман Романюк переконаний, що Луцьку потрібне повне перезавантаження влади. Вихід - якнайшвидші вибори.

«Молодий, але перспективний», - не раз доводилося чути про нинішнього директора обласного Центру зайнятості Романа Романюка. До всього ж він – голова волинського осередку партії «Солідарність». Журналістка «Першого» зустріла Романюка в центрі міста, тому його обід видався дещо із політичною «гірчинкою».

- Не вщухають у Луцьку політичні баталії. «Солідарність» підлила масла у вогонь, виключивши із фракції Євгена Ткачука та Олександра Козлюка. Чи була потреба у цьому?

- Кадрових чисток ніхто не робив. Люди самі визначилися та прийняли рішення ще в лютому, одразу після смерті Миколи Ярославовича. Їх ніхто силою не виключав, вони самостійно написали заяву на вихід фракції, а Євген Ткачук і про вихід з партії. М’яко кажучи, розійшлися «полюбовно». Наголошую, вони зробили свій вибір і їх ніхто не спонукав до цього. Свідомі ж люди… Вирішили співпрацювати з депутатами міської ради, які знаходяться з іншого політичного боку до «Солідарності».

- Знаємо, що із Євгеном Ткачуком Вас поєднували не лише партійні вузи, ви є кумами. Яким чином спілкуєтесь зараз і чи спілкуєтесь взагалі?

- Поки не спілкуємось. В Євгена Євгеновича своя правда. Я не прихильник виносити на публічне обговорення особисте життя, цього не робив, поки Ткачук не почав першим зачіпати цю тему, ворушити її. Час усе розставить на свої місця, усе змінить. Поживемо – побачимо. Я не закрився і Євгену пропонував, щоб, не зважаючи на політичні протистояння, не зачіпати особисті відносини. Бо це політика, система, яка так чи інакше була і буде… Він зробив політичний вибір, тому і нестиме політичну відповідальність, а от яке відношення до цього мають особисті контакти…На жаль, він чи не вміє, чи не хоче. Поки так, як є.

- Що думаєте про політичну ситуацію в місті?

- Останні півроку ми тільки те й робимо, що говоримо про політичну ситуацію в Луцькій міській раді. Сторона, яка на сьогодні є тимчасовою владою, ніби намагається щось робити, але, на мою думку, це лише створення картинки і нічого конкретного. Ситуація, що склалася, не додає авторитету місту, а лучанам впевненості , її треба «розрубати». Шлях один – перевибори депутатського корпусу і міського голови. Повне перезавантаження влади! Лучани стали заручниками політичної ситуації, і їх вини у цьому немає. Люди хочуть жити у європейському місті, в комфортних умовах, з теплом, з водою, з впевненістю у завтрашньому дні.

- Якщо перевибори відбудуться, Ви братимете у них участь як кандидат у депутати?

- Я активно беру участь у житті міста, тому стояти осторонь точно не буду. Однозначно братиму участь, якщо вибори будуть.

- До виборів міського голови волинська «Солідарність» готова? Визначились з кандидатом?

- Наші політичні опоненти спекулюють на тому, що вибори міського голови затягуються, бо немає кандидата. «Солідарність» має свого кандидата, готова до політичної боротьби і перемоги.

- Хто це?

- Передчасно називати ім’я не хочу з огляду на різні причини. Зокрема, через низьку та брудну поведінку опонентів щодо потенційних кандидатів… Знаю, що з нашими нібито потенційними кандидатами проводяться зустрічі, переговори, чиниться тиск, застосовується шантаж, щоб «прибрати» конкурентів. Тому озвучувати завчасно ім’я людини, навколо якої одразу почнуться політичні «розбірки», не варто. Оголосять вибори – ми назвемо кандидата.

- Ви з лютого очолюєте обласний центр зайнятості. Не пригадую такого молодого керівника у цій структурі. Як Вам на новій посаді?

- Робота цікава, відповідальна, перспективна… Є багато напрямків, які я бачу, потрібно активно розвивати. Наприклад, ми нещодавно відкрили Центр розвитку підприємництва в Луцьку, ще в трьох містах обласного значення плануємо їх відкриття . Це свого роду платформа, яка дає можливість людям, що мають бажання розпочати підприємницьку діяльність, допомогти, підказати, скласти бізнесплан…Тим, хто хоче розпочати власну справу, також надається одноразова грошова допомога в розмірі орієнтовно 20 тисяч гривень, це якщо щомісячна допомога по безробіттю становить 1700 гривень. Так, це невелика сума, але вона дає стимул та мотивацію для людини. В пріоритеті у нас також громадські роботи. Для безробітних це додаткові кошти, окрім щомісячних нарахувань допомоги. Виходить, що і люди тимчасово зайняті, і, умовно кажучи, територія прибрана, майданчик облаштований, дорога відремонтована… Активно працюємо над тим, аби збільшити кількість вакансій. У порівнянні з першим півріччям минулого року їх число зросло вдвічі – аж на 2 тисячі.

- Яких працівників найбільше потребує зараз ринок зайнятості?

- Робітничих спеціальностей. Підприємства дуже-дуже потребують звичайних робітників, пропонують хорошу заробітну плату, не вимагаючи вищої освіти, достатньо – середньої спеціальної. Тільки от проблема наших людей у тому, що вони не хочуть працювати. Але так не буває. Хибний стереотип склався, що треба їхати в Європу на заробітки. Скільки звідти повертається назад? Бо там, щоб заробити, треба важко працювати. Ті ж гроші можна заробити тут, вимога одна – бажання працювати.

Спілкувалась Ірина КОСТЮК
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні