--> Луцьким округам, які не мають депутатів, треба допомагати спільно, - Покровський | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцьким округам, які не мають депутатів, треба допомагати спільно, - Покровський

1
-7
Луцьким округам, які не мають депутатів, треба допомагати спільно, - Покровський
Депутат Луцькради Андрій Покровський (“Солідарність”) пропонує, аби депутати згуртувалися довколо проблеми фінансування округів, які не мають представництва у раді, пише “Конкурент”.

Про це він заявив 20 червня під час засідання бюджетної комісії.

Про тих обранців, які не мають депутата у своєму окрузі, забувтаи не варто, вважає Покровський. Він пропонує створити спеціальний фонд і пропорційно ділити кошти.

"Я хочу, аби ми знайшли конструктивний вихід у вирішенні даного питання. Ми можемо створити додатковий фонд для фінансування округів без депутатів. Можна також кошти депутатських фондів розділити пропорційно по всіх округах", – каже Андрій Покровський.

За його словами, розподіл має бути справедливим.

“Там, де в окрузі є депутат, громадяни напишуть на нього звернення з проханням встановити, скажімо лавку, депутат відреагує. Але ж треба подумати й про округи, які лишились без депутатів", – наголошує обранець міськради.

Андрій Покровський каже, що до нього часто приходять мешканці з інших виборчих округів, де немає свого депутата, та просять про допомогу, наприклад, поставити лавочку, відремонтувати пішохідну доріжку та інше. Оскільки депутат намагається реагувати на всі прохання мешканців, то його частина коштів з депутатського фонду, відповідно, вичерпалась.

"Рік закінчується, деякі депутати використовують свій депутатський фонд, а деякі – ні. Наприклад, часто мешканці з округів, де немає депутата, просять в мене допомоги. Люди просять встановити, лавки, ліхтарі, зробити пішохідні доріжки. Мій депутатський фонд повністю вичерпаний. Я то намагаюсь реагувати на всі прохання, але ж таких округів без депутатів є 12", – зазначає він.

Депутат попросив колег до наступної комісії напрацювати пропозиції для втілення ідеї в життя.

Як відомо, на виборах місто було розподілено на 42 виборчі округи, але виборча система не передбачала обов'язкового представлення депутата від кожного округу. Тому склалася ситуація, коли у Луцьку 7 виборчих округів мають по 2 депутати, а 12 виборчих округів не мають представників серед депутатського корпусу в Луцькій міській раді.

У раді створили депутатський фонд, загальна сума якого становить 4 мільйони 200 тисяч гривень, з яких у розпорядження кожного депутата Луцькради розраховано по 100 тисяч гривень.

Андрій Покровський на квітневій сесії Луцькради уже порушував питання щодо рівномірного фінансування з депутатського фонду усіх виборчих округів Луцька: і тих, які мають депутата від округу, і тих, які його не мають.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Покровського в мери!
Буду голоувати за нього)
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні