На Волині реставрували ікону, на яку молилися Косачі

0
5
На Волині реставрували ікону, на яку молилися Косачі
У Камінь-Каширському краєзнавчому музеї презентовано відреставровану ікону святителя і чудотворця Миколая, яка знаходилася у храмі села Запруддя.

Село відоме тим, що тут на початку минулого століття мешкала сестра батька Лесі Українки, Петра Косача, - Олена Антонівна Тесленко-Приходько, - повідомляє музейний простір Волині.

Ікона «Святий Миколай» із Запруддівської Свято-Успенської церкви знаходилася в аварійному стані, тому була відправлена на дослідження і реставрацію у Національний науково-дослідний реставраційний центр України в Києві.

Майже три роки працювали фахівці над її збереженням: було закріплено фарбовий шар, видалено забруднення, поверхню вкрито спеціальними мастиками і лаками, не порушивши при цьому її автентичного вигляду.

Віднині відвідувачі музею мають змогу оглянути ікону святого Миколая – образ, який вже отримав статус меморіального, бо пов`язаний із історією проживання в селі Запруддя Камінь-Каширського району на початку ХХ століття тітки Лесі Українки по батьковій лінії Олени Антонівни Тесленко-Приходько.
Теги: ікона, музей
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні