--> «Вимагаю повернути громаді приміщення Музею Волинської ікони», – голова «Рідної Волині» Дмитро Глазунов зробив гучну заяву* | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Вимагаю повернути громаді приміщення Музею Волинської ікони», – голова «Рідної Волині» Дмитро Глазунов зробив гучну заяву*

0
-4
«Вимагаю повернути громаді приміщення Музею Волинської ікони», – голова «Рідної Волині»  Дмитро Глазунов зробив гучну заяву*
«Вимагаю повернути приміщення Музею Волинської ікони громаді», - таку заяву зробив очільник благодійного фонду «Рідна Волинь» і ВОГО «ВОЛК» Дмитро Глазунов і звернувся з листом до профільної комісії Волинської обласної ради.

Нагадаємо, рішенням сесії від 26 вересня 2018 приміщення Музею Волинської ікони у місті Луцьку, що на вулиці Ярощука, 16, волинські депутати відібрали.

«Наразі, за офіційною інформацією, в будинку планується готель ніби для того, щоб приносив прибуток до бюджету області. Однак, чи принесе це рішення дохід в бюджет, враховуючи усього 4 кімнати і певні витрати на комуналку та утримання готелю, питання риторичне. Окрім того, в мене склалось враження, що рішення було проведено тихцем, голосування в ході сесії було пакетним, а тому я ставлю під великий сумнів однозначну позицію багатьох депутатів щодо передачі цього приміщення облраді.

На сьогодні навколо цього приміщення відбуваються рухи, які навіть не варто коментувати. Як кажуть окремі депутати, - тут «пахне» приватизацією. Чи можливо хтось вже «поклав око» на будинок, а, можливо, і на ікони, які зберігаються у фондах Музею? Тому я вимагаю від депутатів повернути будинок Музею Волинської ікони громаді – це серед інших і моя громадянська позиція. Фонди Музею – наші споконвічні реліквії, і вони повинні бути відреставровані та представлені громаді. Крапка», - наголошує Дмитро Глазунов.

Благодійний фонд «Рідна Волинь», на продовження добрих традицій, всіляко допомагає музею. Зокрема, на початку 2018 року фонд викупив і подарував Музею картину сакрального мистецтва художника Володимира Жупанюка «Холмська Богородиця в подіях і фактах» про історію однієї із найбільших реліквій України, яка зберігається в Музеї поруч із оригіналом.

Голова «Рідної Волині» Дмитро Глазунов передає картину «Холмська Богородиця в подіях і фактах» Музею Волинської ікони.
Голова «Рідної Волині» Дмитро Глазунов передає картину «Холмська Богородиця в подіях і фактах» Музею Волинської ікони.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні