Лисиці знахабніли: у волинському селі тварини нападають на людей

2
4
Лисиці знахабніли: у волинському селі тварини нападають на людей
Уже третій рік лисиці нападають на жителів села Радехів Любомльського району.

Люди в розпачі, адже власними силами не можуть вирішити цю проблему, - пише Район.Любомль.

«Нещодавно сусіди знайшли нору, в якій було 6 лисенят. Тварин убили, а дорослої лисиці – ні. У протилежному кінці села натрапили на нору з 9 малими хижаками. Теж повбивали їх. Але це проблему не вирішило, – розповідає жителька села Галина Орищук.

Місцеві жителі розповідають, що лисиці вже настільки призвичаїлися до людей, що нікого не бояться.

"Кидаєш у них палкою, то ще на тебе зуби вишкірюють і гарчать. На собак узагалі не реагують. Пробували отрутою для мишей виводити – не діє вона на них. А отрути для лисиць у ветаптеці не продають", - кажуть у Радехові.

"У мене було 19 курок, зосталося лише 9, а з 40 курчат – 26. Вчора за метр від мене проходила лисиця, я на неї кричу, а вона лише дивиться і, знай, своє робить", - розповідає Галина Орищук.

"Я тут 30 років живу, але такого ще ніколи не було: страшно на власне подвір’я виходити, бо нічим не можна налякати звіра", - додає вона.

За словами Галини Миколаївни, на вихідних на односельчанку напала лисиця, ледь встигла сховатися від неї.

Вона побачила, що тварина вкрала курку, вхопила палку і побігла за звіром. За ставком побачила, що троє малих лисенят уже деруть здобич. Хотіла їх розігнати, але доросла лисиця загарчала і кинулася до жінки.

Місцеві жителі розповідають, що хижаки вже настільки стали безстрашними, що господарюють не лише на окраїнах села, а й у центрі. Є хати, де залишилося 3-5 курок, бо всі покрали лисиці, яких цьогоріч дуже багато розплодилося.

«Лисиці всі дуже обдерті, боїмося, щоб скаженими не були. Не дай, Боже, біди набратися», – коментує Галина Орищук.

«Так як зараз сезон тиші – полювання заборонене, то потрібно все зробити згідно із законом. Скарга надійшла лише в усній формі, але ми вже вирішуємо, як допомогли жителям села Радехів. Зробимо все, що в наших можливостях, але людям допоможемо», - каже голова Любомльської РО УТМР Олександр Мікульський.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Капец, нашли нору и убили маленьких лисичек(( Держите курей в курятнике, а не ходят по всему селу. Лисы им виноваты, дикари!!
Відповісти
Наш народ любить все унічтожать
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні