Вчені створили тату, що мірятиме рівень цукру в організмі

0
14
Вчені створили тату, що мірятиме рівень цукру в організмі
Науковці з Гарварду розробили чорнило для татуювання, яке змінює колір залежно від рівня цукру в організмі.

Такий тип чорнила створили вчені з Массачусетського технологічного інституту (MIT) і Гарвардської медичної школи під час проекту DermalAbyss, - пише ГАзета.УА із посиланням на сайт MIT.

Це новий підхід до біоінтерфейсів.

Суть такого чорнила полягає у заміні речовини татуювання на біосенсори, чиї кольори змінюються, реагуючи на зміни в міжтканинній рідині. Науковці вважають, що така розробка допоможе пацієнтам, які страждають на діабет.

"Під час повсякденної діяльності люди, які хворіють на цукровий діабет, повинні ретельніше контролювати рівень глюкози, проколюючи шкіру від 3 до 10 разів на день. З DermalAbyss ми уявляємо собі майбутнє, в якому болісна процедура замінюється татуюванням, що змінює колір від рожевого до фіолетового залежно від рівня глюкози. Хворий може контролювати зміни кольору і потребу в інсуліні", – пояснили дослідники.

Біохіміки тестують чорнило на свинях, проте в майбутньому їх можна використовувати як медичний інструмент для людей.

Раніше штучний інтелект навчили передбачати смерть пацієнта за результатами комп'ютерної томографії грудної клітки. Це визначили фахівці з Аделаїдського університету Австралії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
14

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні