«Яндекс» закриває офіси в Україні

0
-5
«Яндекс» закриває офіси в Україні
Директор зі зв'язків з громадськістю російської компанії «Яндекс» Очир Манджиков повідомив, що офіси компанії в Україні будуть закриті найближчим часом.

Про це повідомляє Захід.НЕТ із посиланням на російський інформаційний ресурс vc.ru.

За словами Манджикова, найближчим часом українські офіси компанії будуть закриті. Кількість співробітників місцевого підрозділу він не назвав, сказавши лише, що їм запропонують роботу в офісах компанії в інших країнах.

«Компанія «Яндекс.Україна» включена до списку санкцій і фактично не може вести діяльність на території України. Зокрема, всі рахунки компанії заблоковані, і ми не можемо платити зарплату співробітникам. Тому ми прийняли рішення закрити офіси в Києві та Одесі, нашій команді запропонуємо продовжити роботу в інших офісах «Яндекса» в різних країнах», – заявив Манджиков.

Як відомо, у понеділок, 29 травня, СБУ проводила обшуки в київському та одеському офісах «Яндекс Україна» у кримінальному провадженні за статтею «Державна зрада».

В СБУ заявили, що керівництво компанії незаконно збирало і передавало в Росію персональні дані українських громадян.

Компанія «Яндекс» відкинула звинувачення Служби безпеки України.

Нагадаємо, 16 травня президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО від 28 квітня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Серед компаній, які потрапили під дію санкцій, зазначені російські ресурси Mail.ru, «Яндекс», «ВКонтакте» та «Одноклассники», а також низка російських банків, авіакомпаній і ЗМІ: РЕН ТВ, «НТВ Плюс», РБК, ТНТ, «Первый канал».

Загалом у списку санкцій України – 1228 фізичних осіб та 468 юридичних.

26 квітня «Яндекс» офіційно повідомив, що припиняє виконання своїх фінзобов'язань перед клієнтами через блокування діяльності компанії в Україні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні