У Луцьку сквер героїв висадили на собачому майданчику

33
-6
У Луцьку сквер героїв висадили на собачому майданчику
У Луцьку висадили сквер пам'яті «Героїв небесного легіону» на майданчику, який у міській раді ще кілька років тому визначили, як місце для вигулу собак.

Садили дерева у сквері Героїв Майдану, що біля РАЦСУ у суботу, 13 травня.

Участь в акції, організованій волонтерським рухом «Мeцeнaти для сoлдaтa» та командою активістів «Фабрика Святого Миколая», взяли родини загиблих в АТО волинян. Разом вони висадили 75 саджанців кленів, на які повісили таблички з іменами героїв.

Кажуть, мета акції – увіковічнити пам’ять бійців, в першу чергу тих, які не встигли одружитись чи народити дітей. Захід приурочили до Дня матері.

Втім, місцеві жителі запевняють – на місці тепер вже висадженого скверу мало не половина міста вигулює своїх собак.

МІСЦЕВІ ХОЧУТЬ МАЙДАНЧИК ОБГОРОДИТИ ДЛЯ СОБАК

Мешканка цього мікрорайону Анна Курнєва розповідає, що виконком міської ради ще у 2014 році затвердив місця для вигулу собак. Одне з них – ділянка у сквері за РАЦСом.

Втім, там домашніх псів вигулювали ще задовго до того, як це місце офіційно визначили. Регулярно собак там вигулюють близько 20 місцевих жителів, але своїх улюбленців туди навіть на машинах привозять мешканці усього 33-ого, 55-ого мікрорайонів, з вулиці Ветеранів…
Ділянка для вигулу собак, визначена виконкомом у 2014 році
Ділянка для вигулу собак, визначена виконкомом у 2014 році
Ділянка для висадки дерев, визначена у 2017 році
Ділянка для висадки дерев, визначена у 2017 році

Жінка каже, що зареєструвала ініціативу на конкурс від міської ради. Так, якщо міськрада виділить гроші, місцеві готові долучитись, в тому числі грошима, і врешті обгородити майданчик, аби там комфортно було і собакам, і їх власникам.

Також Анна Курнєва вважає, що посадку дерев з міською радою ніхто не погоджував, мовляв вони посаджені занадто тісно і в місці, де хлопчаки грають у футбол. Лучанка переконана, що саджанці не переживуть й літа.
Кажуть, дерева посадили затісно
Кажуть, дерева посадили затісно


У МЕРІЇ «НЕДОПРАЦЮВАЛИ»


Тим часом в Луцькій міській раді погодження на посадку дерев на цьому місці таки давали. Втім, чиновники забули, що кілька років тому тут же дозволили вигулювати собак.

Начальник відділу екології Анатолій Гламазда називає це «недопрацюванням».

«Я думаю, що це питання можна вирішити. Думаю, в тому сквері чи може деінде площадку для вигулу собак можна буде знайти. Але в принципі одне одному не заважає. Ніхто ж не каже, що на місці вигулу собак не повинно бути дерев. Але можна знайти й іншу ділянку», - запевнив посадовець.

Також чиновник каже, що дерева посадили занадто пізно – це мовляв потрібно було зробити принаймні місяць тому, тому шанси на те, що саджанці добре приживуться невеликі.

З його слів, це питання потрібно виносити на виконавчий комітет, аби його члени підшукали інший майданчик. Однак, на думку головного еколога міста, запропонувати альтернативу повинен ініціатор рішення, тобто директор КП «Ласка» Богдана Новарчук.

Сама ж Богдана Новарчук каже, що це питання обов’язково обговорить з профільним заступником міського голови Костянтином Петрочуком.

З її слів, цю проблему потрібно вирішити «мирно і без сварок».
Вона також зауважила, що майданчик вважається призначеним для вигулу собак з моменту рішення виконкому і те, огороджений він чи ні, не має значення.
У посадці дерев взяли участь рідні загиблих та священики
У посадці дерев взяли участь рідні загиблих та священики


АКТИВІСТИ РАДЯТЬ СОБАЧНИКАМ ШУКАТИ ІНШЕ МІСЦЕ


Координатор волонтерського руху «Меценати для солдата» Руслан Теліпський натомість сподівається на совість собачників, які не стануть загаджувати територію.

«Дерева не заважають вигулу собак і те, що це місце відведене для вигулу, не означає ж, що там за собаками не потрібно прибирати, а побігати пес зможе», - наголошує чоловік.

На його думку, у сквері біля РАЦСу достатньо місця, де можна вигулювати собак. А місце пам’яті героїв лучанам необхідне.

«Кожне дерево cимволізуватиме пам'ять про загиблого героя. В першу чергу до акції ми залучили рідних бійців, які не залишили своїх дітей. Тому таким чином ми символічно пустили коріння їхньому роду, але в майбутньому плануємо посадити стільки дерев, скільки волинян полегло на війні на сході», - підкреслює Руслан Теліпський.

«Навіть, якщо якесь дерево не приживеться, це не буде великою проблемою - посадимо ще. Головне, що ми підтримали батьків, матерів загиблих, коли вони найбільше цього потребують. Фінансово підтримувати у нас не завжди є можливість, та й не завжди є така потреба, а морально підтримати поодинокі активісти та організації можуть», - додає він.

Віталія САХНІК

Передрук заборонений
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То виходить міська рада помилилась давши дозвіл садити дерева і ніхто за помилку відповідати не буде? Я не перестаю дивуватись від нашоі влади :))))
Відповісти
Ті дерева уже всі повяли.. що скажеш - молодці!
Відповісти
А нашо там священник? Ще не бачив, щоб дерева святили
Відповісти
А зараз без попів нічого не обходиться, скоро туалети будуть святити...
Відповісти
Яким боком тут Новарчук???? Вона ініціатор чого саме?!! Нашли кого питати. Вона хіба головний собачник в Луцьку???? Смішно!!!!
Відповісти
Багато хто з мешканців Луцька обурений, що власники вигулюють своїх домашніх улюбленців біля шкіл та дитсадків. Хочу наголосити, якби у місті було більше спеціально відведених місць для вигулу домашніх тварин, можна було б усунути цю проблему. А що ми бачимо, замість того щоб збільшити їх кількість, відбирають ту єдину яка є!
Відповісти

Одне місце для вигулу собак і те засадили!!! А що більше місця ніде не було садити дерева??? Оце так пам'ять вшанували де вигулюють собак,щей священик освятив. Не має слів! Міська рада аууу!!!
Відповісти
А ми собаки дерев не боїмося, нас можна і між деревами вигулювати. А на те кому там той сквер присвячений нам насрать в прямому сенсі.
Відповісти
цей Сквер сквером став пару років тому, а всі 30 років які він є, - це був "собачий" парк.. історією міста потрібно цікавитись і в людей питати..
Відповісти
Знову піаряться на АТО. Сумно дивитись. Ви краще ділом допоможіть, а не деревами! Сором!!!!
Відповісти
краще за ці гроші б стареньким людям їжі купили, або допомогли за квартиру оплатити... гроші викинуті на вітер.
Відповісти
згідно слів чиновника - тепер можна собак по всьому парку вигулювати)) от "мамочки" обрадуються!
Відповісти
«Дерева не заважають вигулу собак і те, що це місце відведене для вигулу, не означає ж, що там за собаками не потрібно прибирати, а побігати пес зможе» - скажіть це ще всім людям, які туди бігають в туалет "ка...." , і щоб бутилки та шприци теж викидали у смітники... яких у парку аж 2 чи 3
Відповісти
Незнаю як ви а я думаю що дерева можна посадити в іншому місці.А то собакам на ті дерева.
Відповісти
Можна безмірно вказувати один на одного перекидаючи так би мовити з хворої голови на здорову, і при цьому далі нічого не робити. Незрозуміло чому коли покакала собака і ти не прибрав так ти свиня і ворог народу, а якщо чиєсь дитя захотіло посрати то мамі цілком нормальним здається зняти штани з малечі і залишити купу посеред парку, про блювотиння та розбиті пляшки вже й мови нема.
Відповісти
скільки вже можна піаритсь... той Теліпський і Ко взагалі дітей мають? а тварин? в АТО вони були? звідки така жага до слави?.. ну хай садить те дерево, але навіщо спеціально ще й фотографа запрошувати?.. то ж треба зняти кадри і показати, як вони для міста стараються.. освятити ж треба... дял чого? може ще церкву поставлять?
стільки місць "просяться", щоб там посадили деревце.. (напр. біля літака, вздовж пр. Соборності, центральний парк, парк 900-річчя), а вони вибрали парк, де проблема що дерева виросли, які в свій час надто близько були посаджені..
от так у нас українці проблеми "вирішують" )))
Відповісти
Хочеться порядку,а тут все навпаки ,,все для людей,,Найшли де садити,місць дуже багато...,чому саме у сквері щей на місці де визначено для вигулу собак....чому??? Що то за вшанування????Правильно власники собак щось добиваються для порядку і для безпеки а тут так ,,просто,, посадили дерева.)))Смішно))) Брєд полний!!!
Відповісти
Мешкаю біля парку і мрію щоб тих собачників звідси приблали. Зранку ідеш на роботу на тебе летить якась собака, насрано скрізь нехай своїх собак за місто вивозять вигулювати, посеред міста зробили собачий парк нехай краще дерева ростуть, а не собаки сруть і гризуть дерева біля самісінької школи
Відповісти
"Приблали" - може і людей прибрати? Якби міська влада, або ті ж меценати поставили забор на ділянці для вигулу собак - усі були б щасливі. А собаки які там гуляють не гадять по всьому парку, - це роблять якраз таки люди...
Відповісти
Я теж собак не люблю. Але ми з вами добре розуміємо що з міста їх не виженеш. Треба думати по європейськи і обмежувати їхнє пересування! наприклад забором обгородити ту територію, і слідкувати за тим щоб не гадили за іі межами (напр. штрафами) . Хай самі ходять по їхньому ж
Відповісти
Шановний насрано не так від собак, як від людей які постійно там сидять на пікніку і дійсно сруть там де і пють
Відповісти
Там ходять в туалет не тільки собаки, що гулять з господарями, а й безпритульні. А ще люди, які там ніби відпочивають і смітять там де і сидять. А собачники і так хочуть по максимуму зробити безпечним ваше проходження повз території для собак, ато наша влада тільки вміє всім все пороздавати, а толку з того ніякого. Потрібно бути не проти тварин, а зробити умови, щоб комфортно було всім, чому ніхто не проти там розпиття алкоголю і як наслідок туалету з Скверу Героїв Майдану.
Відповісти
Там що там обговорювати! Ви прийдіть та подивіться на парк, що на вул.Потебні.Оце сміхота.Тут вам і собаки без намордників і повідків, і п"янички під кущами, і мамусі з дітлахами. І все це серед кучі сміття, пластикових пляшок та різного непотребу з навколишніх будівель. І кожен день ще й п"яні компанії з шашликами музикою та нецензурщиною. Оце ПОРЯДОК! А ви там про якихось собачок та сквер...
Відповісти
Люди бісяться через гівно, а самі сруть далі нікуди, починайте з себе а тоді беріться до собак
Відповісти
Я особисто теж не дуже полюбляю собак і чесно кажучи побоююсь їх, але коли із малою прогулююсь парком то завжди мала зупиняє мене і просить подивитись на псів, навіть деколи просим в хазяїв дозволу погладити собаку. Доречі собачки всі ніби адекватні , я особисто не бачила щоб на людей кидалися.
Відповісти
Як на мене, ця посадка дерев була спланованою провокацією, щоб посварити між собою людей. Зі сторони це виглядає так, вам видали землю, А потім приходять якісь невідомі вам люди і кажуть що ми тут зробимо щось таке, що нам хочеться. Тепер питання, хто і як з чиновників буде відповідати за цю ситуацію? Нагадаю, в червні 2014 року на сесії міської ради, цю земельну ділянку було виділено під одне з міських місць для вигулу собак. Чи може в нас при владі сепаратисти, яким дійсно байдуже пам'ять про полеглих воїнів А ТО?!
Відповісти
Вигулюйте своїх песиків - де завгодно, але дотримуйтесь правил, наприклад ГАВНО -прибирайте за ними,в наморднику "бульку" водіть.
Відповісти
По-перше ми нулямо на своїй теріторії.
По-друге виражайтесь культурно не Гавно а фекалії.
По-третє булька можливо в вас а наші собаки безобідні!!!
Відповісти
В мене "кавказької національності" песик, теж "безобідний" - можу я з ним гуляти в парку без повідка і без намордника?
Відповісти
і що це за "своя" територія? приватизували частину парку?
Відповісти
в пам'ять небесної сотні потрібно садити не сквери а виродків які були вині у загибелі людей і надалі продовжують економічни й комунальний террор УКРАЇНЦІВ та псевдореформаторів з коорупційними судями !
Відповісти
служителя Феміди, який «одягав» електронні браслети на волинських активістів Революції гідності Майю Москвич та Ігоря Гузя, а також був слідчим суддею у кримінальних справах проти інших учасників волинського Майдану-суддя Віталій Ковтуненко ось кого краще в пам'ять загинутих героїв потрібно було посадити !
Відповісти
Правильно навіщо садити біля свекра це смішне це ділянка для песика можна погуляти
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні