«Українські землі хочуть забрати декілька сімей», - нардеп Іван Крулько у Луцьку*

7
5
«Українські землі хочуть забрати декілька сімей», - нардеп Іван Крулько у Луцьку*
Нардеп Іван Крулько пояснив, чому не можна дозволяти безконтрольний продаж сільськогосподарських земель в часи кризи.

Про це він розповів під час прес-конференції у Луцьку 24 квітня.

Народний депутат Іван Крулько повідомив, що 19 квітня у Києві з ініціативи Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» та Асоціації фермерів та землевласників України відбулись збори щодо організації референдуму про заборону продажу сільськогосподарських земель безстроково.

На зборах утворили ініціативну групу з більше 10 тисяч осіб, які збиратимуть підписи громадян в різних регіонах України.

Після перевірки цих підписів, зі слів нардепа, можлива організація референдуму, на якому українців запитають, чи підтримують вони продовження існуючої заборони на продаж землі сільськогосподарського призначення.

На збір трьох мільйонів підписів в ініціативної групи буде 40 днів. Зокрема, від волинян потрібно 100 тисяч підписів.

«Для нас це питання має стратегічну вагу, адже ми вважаємо, що за низького рівня життя, коли людей обклали штучними додатковими податками – тарифами, цінами на газ, коли не підвищуються реальні соціальні статки, люди легко прощатимуться з найбільшим багатством – землею», - пояснив парламентар.

Він зауважив, що в той час як у сусідній Польщі гектар землі в середньому коштує 10 тисяч євро, то в Україні такий же шмат землі часто готові продати за 500-700 євро.

«В умовах, коли незаповнений земельний кадастр, немає земельного банку, сільськогосподарські землі можуть просто забрати декілька сімей і вони вже готові це зробити», - підкреслив Іван Крулько.

Представник «Батьківщини» заявив, що в якості альтернативи його соратники пропонують прийняти законопроект, який дозволить кожному власнику землі продати її, але покупцем зможе стати лише держава, яка забезпечить ринкову ціну паїв.

«Успішні країни світу діють саме так. Наприклад, в Ізраїлі 90% паїв належить державі, в Канаді власником 92% сільськогосподарських земель є держава, Німеччина активно скуповує землю», - додав народний обранець.

З його слів, продаж сільськогосподарських земель державі та в подальшому передача її в оренду фермерам (не більше 300 гектарів в одні руки) дозволить створити нові робочі місця на селі, стимулює селян не виїжджати до міст.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бютівські брехуни. В 2008 році Тімашєнка подавала у ВР законопроект про продаж земель і навіть іноземцям.
Відповісти
Дідо, повністю з вами згоден. Люди, запам'ятайте, Тимошенко - це професійна популістка, Крулько в неї вчиться цьому "ремеслу".
Відповісти
погоджуюсь з Вами, але, зараз - продаж землі - не на часі, можуть дійсно всю купити, та сама "баба юля" )) про пєцю мовчу і так все ясно.
Відповісти
Жидва різними маніпуляціями і різного роду брехнею навішує нам,як вони споконвічно "дбають" про долю української нації. Жиди_олігархи, українці_раби-злидарі.Українці пора включати МУДРІСТЬ!!!
Відповісти
Білочолий арієць, ти затр@хав зі своїми жидами
Відповісти
зроблено про українську владу , яка 26 років обкрадає український народ: - УКРАЇНСЬКА ВЛАДА 26 РОКІВ - ЦЕ ВЛАДА БАРИГ, БАНДИТІВ, БРЕХУНІВ І АФЕРИСТІВ .... від села і до КИЄВА !!!
Відповісти
Ті, хто ллє бруд на Тимошенко, подумайте своєю головою. Хто піднімає найболючіші питання, крім Юльки? Та ніхто. Як тільки вона виступає за людей, відразу на неї накидаються брехливі собаки. А питання землі - важливе. Чи хочете дожитися, щоб, як у тій п'єсі: чия земля? Калитчина... А то казатимуть - чия земля? Пеціна. Вистачить того, що бурштинові поклади віддали Столяру та Палиці.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні