«Ми повинні боротись за заборону на продаж української землі», - Юлія Тимошенко*

2
-7
«Ми повинні боротись за заборону на продаж української землі», - Юлія Тимошенко*
Лідер Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Юлія Тимошенко вважає, що Президент України Петро Порошенко хоче не допустити проведення референдуму щодо заборони на продаж сільськогосподарської землі.

Про це вона заявила 27 квітня під час прес-конференції у Львові.

Юлія Тимошенко зауважила, що «Батьківщина» зараз робить усе можливе, аби організувати референдум щодо продовження мораторію на продаж сільськогосподарської землі.

Зокрема, 19 квітня у Києві з ініціативи Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» та Асоціації фермерів та землевласників України відбулись збори щодо організації референдуму. На зборах створили ініціативну групу з більше 10 тисяч осіб, які повинні зібрати три мільйони підписів за проведення референдуму.

Однак, зі слів політика, цьому намагаються завадити аграрні монополісти та особисто Президент Порошенко. Так, ще кілька днів тому члени ЦВК були згідні дати «зелене світло» референдуму і провести засідання виборчої комісії. Але Адміністрація Президента нібито почала тиснути на членів ЦВК, примушуючи їх не дозволити волевиявлення.

«Президент України, гарант Конституції не хоче, щоб референдум відбувся. Він може видати один Указ і провести референдум за ініціативою Президента, але він цього не робить і навіть забороняє громадянам самостійно ініціювати референдум, адже родина глави держави – одна з найбільших агарних монополій, яка має сотні тисяч гектарів землі», - наголосила Юлія Тимошенко.

Вона переконана – Президенту та іншим представникам «аграрної мафії» потрібно узаконити право на купівлю сільськогосподарської землі за безцінь. Для цього, мовляв, Окружний адмінсуд Києва під тиском влади прийняв ухвалу, якою забороняє народу України проводити референдум.

«Це тест на порядність Президента, ефективність судової реформи, тест, який покаже, чи існує хоча б крапля впливу українців на стратегічні рішення у державі після другої революції», - підкреслила очільниця «Батьківщини».

«Ми всіма силами спробуємо вплинути на суд і Президента. І почнемо масово збирати підписи, але вже не за проведення референдуму, а безпосередньо проти продажу сільськогосподарської землі», - додала вона.

Юлія Тимошенко зауважила, що за оцінками експертів, усі сільськогосподарські землі України можуть коштувати 3,5 трильйона євро, але після відміни мораторію селяни можуть продати їх за безцінь.

Політик запевнила, що всі розвинені країни світу, серед яких Канада, Франція, США та інші, намагаються зосередити у державній власності якомога більше сільськогосподарської землі. Тим часом в Україні максимум 20% сільськогосподарської землі належить державі.

«Не думайте, що це стосується лише селян чи фермерів, не думайте, що це вас не стосується. Аргентина свого часу розпродала землю великим монополіям і після цього селянство, фермерство зникло. Селяни почали шукати робочі місця в містах і не знайшли їх. Аргентина фактично в голоді залишилась, маючи родючі землі. І лише після того, як вона забрала частину земель у монополій, народ почав жити. Нам не можна цього допустити, потрібно боротись», - резюмувала Юлія Тимошенко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А шо вибори скоро що інвалід калясочник знов активізувався ))))))))
Відповісти
Хай ця популістка розкаже чим вона займалась, коли ДВІЧІ була прем'єром.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні