--> Українських школярів більше не заставлятимуть читати «Війну і мир» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Українських школярів більше не заставлятимуть читати «Війну і мир»

3
-4
Українських школярів більше не заставлятимуть читати «Війну і мир»
Міносвіти України оприлюднило другу редакцію напрацювань зі зміни шкільних програм для 5-9 класів.

Обговорення пропозицій триватиме до 4 квітня, повідомляє Кореспондент.НЕТ із посиланням на Вести.

Фінальні версії програм будуть представлені на початку травня.

Разом школярі, їхні батьки і педагоги надіслали близько тисячі зауважень з 13 предметів, частину з них погодили, у два рази більше - відхилили. Найбільш гарячі дискусії точаться навколо програм до курсів з історії України і зарубіжної літератури.

У свою чергу з курсу "Світова література" пропонують прибрати російських класиків, додавши світові бестселери. Так, у програму для п'ятикласників додали твір "Чарлі і шоколадна фабрика", у 7-му класі будуть читати казку "Бродячий замок Говла" Діани Джонз, у 8-му класі - роман сучасної російської письменниці Марини Аромштам "Коли відпочивають янголи", а у 9-му - "Убити пересмішника" Гарпер Лі і "451 градус за Фаренгейтом" Рея Бредбері.

Прибрали з програми романи і повісті Льва Толстого і Фьодора Достоєвського, а ось Чехова, Гоголя, Булгакова і Гейне з Гете залишили.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Правильно, так і треба! Ще внести вірші Dzidzio у підручники і буде щастя і "перемога" :) Неосвіченою нацією легше управляти і всяку туфту впарювати - браво!!!
Відповісти
Це ти "451 градус за Фаренгейтом" до дзідзьо прирівнюєш?

Звісно так і треба. Геть від москви. Треба позбавитись від кацапських сенсів, від кацапського дискурсу і проблематики їх історї. Що би там не замінили на "451 градус за Фаренгейтом" - це гарна заміна. І літературно, і ідеологічно.
Відповісти
Я считаю Л.Толстого довольно моральным писателем,хотя...он все-таки был российским человеком.У него была непростая судьба,которая резко изменила его в лучшую сторону.НУ.а Достоевский мне просто неинтересен...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні