У Луцьку видали настільну книгу для астматиків

0
-6
У Луцьку видали настільну книгу для астматиків
У Луцьку видали посібник «Астма-школа», який розкаже людям з бронхіальною астмою, як жити з цією хворобою, що можна та чого не можна робити.

Про це в коментарі «Волинь24» розповів обласний пульмонолог Олег Яковенко.

Завідувач відділення пульмонології Волинської обласної клінічної лікарні, головний позаштатний пульмонолог управління охорони здоров’я ОДА Олег Яковенко зазначив, що написав посібник разом з дружиною Тетяною.

З його слів, «Астма-школа» повинна стати настільною книгою для хворих на бронхіальну астму. У ній розповідається, що ж це за недуг, як перешкодити його прогресуванню, що робити в періоди загострення, як дотримуватись профілактики , які ліки приймати та як уникнути передозування.

«На жаль, під час прийому через обмежений час пацієнту складно пояснити всі нюанси цієї хвороби, тому ми вирішили навчати людей у такий спосіб. Тим більше, що лікарі в усьому світі організовують астма-школи для своїх пацієнтів», - наголосив медик.

З його слів, посібник роздаватимуть хворим безкоштовно, зокрема і членам створеного минулоріч Волинського товариства хворих на бронхіальну астму. Книга підходить, як дорослим, так і дітям, батькам дітей, хворих на астму. Окремий розділ – для вагітних.

Лікар застерігає: ця книга – не стимул до самолікування, а можливість більше дізнатись про власну хворобу та життя з нею.

Наразі надруковано тисячу примірників. Олег Яковенко каже, що за необхідності надрукують й більше, тому що книгу вже просять люди з інших областей. Однак, оскільки все робиться власним коштом, це не так просто. Натомість спонсори, які ніби пропонували допомогу, поки реальних кроків для цього не зробили.

Подібний посібник Тетяна та Олег Яковенки випустили ще у 2006 році, але у новій книзі описані вже зовсім інші, актуальні, підходи до лікування бронхіальної астми.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні