«Він може виїхати в ДНР або ЛНР», - мати Катерини Литкіної про підозрюваного у вбивстві доньки

0
4
«Він може виїхати в ДНР або ЛНР», - мати Катерини Литкіної про підозрюваного у вбивстві доньки
Обвинуваченого у вбивстві Каті Литкіної Назара Статочнюка лишили під вартою до квітня. На суд викликають свідків.

9-го лютого у Ковельському міськрайонному суді Волинської області колегія суддів задовольнила клопотання щодо продовження терміну перебування під вартою до 9-го квітня 2017 року обвинуваченому Назару Статочнюку, - повідомляє Буг.

Прокурор Самчук, виступаючи, надав клопотання продовжити строки тримання Статочнюка під вартою ще на 60 днів. Друге клопотання прокурора стосувалося виклику на суд свідків з оточення обвинуваченого, список їх прізвищ був зачитаний в залі суду.

Натомість захисник Статочнюка наполягав на тому, щоб змінити запобіжний захід його підзахисному на домашній арешт.

Шостак зазначив, що в обвинувальному акті немає мотиву вбивства, тому його потрібно повернути прокурору для усунення недоліків. Захисник Полячук в доповнення виступу колеги подав скаргу на рішення та бездіяльність слідчих та прокурорів у провадженні.

“Є суттєва неповнота досудового слідства, немає інформації, хто перший наносив удар, в якій послідовності, цілеспрямовано чи хаотично, коли сталась смерть потерпілої: миттєво чи в результаті конкретного удару”, – відзначив адвокат обвинуваченого.

Прокурор повідомив, що зміст клопотання Шостака – це чергове намагання ввести суд в оману і нагадав, що є вагомі докази причетності Статочнюка до злочину.

“Один захисник говорить, що немає жорстокого вбивства, інший – що порушено право на захист. Добрі люди, ми тут зібралися, бо вбили мою дитину. Вісім разів по голові вдарити – це не жорстоко? Перенести з одного місця в інше, прикрити гілками і чекати 11 днів, чи знайде її хтось – це не жорстоке вбивство?

Ризики існують – сім’я продає майно: і бар, і будинок, і меблі розпродують. Сам Шостак говорив на суді, що Статочнюк може виїхати в ДНР або ЛНР і його ніхто не буде шукати, тому є підстави на те, аби його надалі утримувати під вартою, щоб він не міг втекти”, – виступила мама вбитої Каті Вікторія Литкіна.

Адвокат Вікторії Литкіної зауважив, що за час проведення слідства не виявлено жодного елементу поведінки Статочнюка, на підставі якого можна було б вважати, що він говорить правду.

“Мою дитину вже ніхто не поверне, але, як деякі адвокати кажуть, все повинно бути по закону. Вбив – сядь”, – висловився батько загиблої Сергій Литкін.

У підсумку суд прийшов до висновку, що клопотання Шостака про зміну запобіжного заходу та повернення обвинувального акта прокурору, а також скарга Полячука є безпідставними. На думку суду, більш м’який запобіжний захід не забезпечить належної процесуальної поведінки обвинуваченого, тому судді своїм рішенням продовжили термін перебування Статочнюка під вартою до 9-го квітня 2017 року та призначили справу до розгляду з викликом свідків.

Наступне судове засідання відбудеться у Ковельському міськрайонному суді Волинської області 15-го лютого.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні