У Ковелі судять обвинуваченого у вбивстві Литкіної

0
-1
У Ковелі судять обвинуваченого у вбивстві Литкіної
У Ковелі судять обвинуваченого у звірячому вбивстві юної мешканки Нововолинська Назара Статочнюка.

Кримінальну справу розглядає колегія Ковельського міськрайонного суду в складі головуючої Ірини Логвинюк, суддів Сергія Панасюка та Олени Восковської, - пише Район.Ковель.

На судове засідання не прибули семеро свідків, один з них – на навчанні, а відносно інших, то у розпорядженні суду відсутні дані, що вони належним чином повідомлені про день та час судового засідання. Проте, приїхав свідчити Валерій Терлецький, який є дідом Назара Статочнюка, хоча суд його не викликав.

Адвокат з обласного центру Віктор Шостак заявив відвід всьому складу колегії та попросив передати справу іншим суддям, мовляв після підготовчого судового засідання появились обставини, які дають підстави сумніватися в неупередженому розгляді цим складом.

За словами захисника, до провадження не долучили клопотання про повернення прокурору обвинувального акту, не задоволено клопотання про зміну запобіжного заходу обвинуваченому, колегія ніби не встигла ознайомитись з матеріалами справи та інше. Прокурор Сергій Самчук назвав клопотання абсолютно безпідставним.

«Кур’єрскою поштою – не кур’єрською поштою, яким чином доставлялися документи із суду в суд, я думаю, що це ніяк не може вплинути на законність прийнятого судом рішення», – сказала адвокат сім’ї загиблої Елла Бордюженко.

Колегія пішла у нарадчу кімнату і через півгодини виголосила ухвалу, відмовивши у задоволенні клопотання про відвід.

Після «відмовної» ухвали суду батько загиблої дівчини Сергій Литкін заявив цивільний позов до матері обвинуваченого Вікторії Гуліди щодо відшкодування, яке спричинене вбивством, в сумі одного мільйона гривень. Позовну заяву приєднали до матеріалів справи.

Пан Шостак заявив про залучення, як захисника Максима Терлецького, адвоката Сергія Ковальова, який був у залі, сказавши, що документи щодо повноважень останнього були надані слідчому Федорчуку ще на досудовому слідстві 20 вересня 2016 року.

«Захиснику Ковальову не заборонено перебувати під час судового засідання, отримувати інформацію про хід судового розгляду, а залучити його в якості законного захисника даного процесу – КПК <Кримінальний процесуальний кодекс, – ред.> просто не передбачає такого», – зауважив прокурор Сергій Самчук.

На розгляд судової колегії матеріали щодо Максима Терлецького не надходили, тож суд відмовив у задоволенні й цього клопотання Шостака.

Тоді Шостак попросив колегію надати час для ознайомлення із позовною заявою про стягнення шкоди в один мільйон гривень, тобто відкласти розгляд справи. Головуюча Ірина Логвинюк нагадала адвокату, що позов стосується не його підзахисного, а матері останнього.

«Тоді Гуліді треба надавати час для ознайомлення», – наполягав Шостак.

Вікторія Гуліда і сама попросила час, щоб їй викликали швидку.

Прокурор та сторона потерпілих висловилися проти, мотивуючи тим, що цивільний позов зараз не розглядається, а відповідачу і захисту буде достатньо часу для ознайомлення із позовом та підготовки своїх заперечень.

Натомість мати обвинувачуваного плакала і говорила, що її тільки виписали з лікарні і вона дуже тяжко переносить цю ситуацію.

Суд ухвалив задовольнити клопотання частково: коли буде оголошено позовну заяву, тоді буде й перерва для того, щоб відповідач могла визначитися із своєю позицією.

Обвинувачений Назар Статочнюк підтвердив, що не бажає, щоб в справі взяли участь присяжні засідателі.

Адвокат підсудного поскаржився на зйомки судових засідань і на клітку, в якій перебував Назар Статочнюк, і яка «не допускається правилами Європейського суду з прав людини». За його словами, необхідно заборонити проведення відео та фотозйомки в залі судового засідання.

І хоча його підтримали обвинувачений та його матір, а інші учасники процесу були протилежної думки, судова колегія не знайшла підстав для заборони журналістам здійснювати відео та фотозйомку.

У справі оголошено перерву ба в суд не з’явились представники служби у справах дітей Нововолинської міської ради та сектору ювенальної превенції Нововолинського відділу поліції. Наступне судове засідання має розпочатися 24 лютого о 10 годині.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні