США висловили стурбованість агресією РФ біля Авдіївки

1
10
США висловили стурбованість агресією РФ біля Авдіївки
Сполучені Штати Америки висловлюють глибоку стурбованість сплеском насильства на сході України в районі Авдіївки та Ясинуватої.

Як передає Цензор.НЕТ, про це йдеться в заяві держдепартаменту США, поширеній у вівторок.

"Починаючи з 28 січня, Спеціальна Моніторингова Місія ОБСЄ повідомляла про різке збільшення обстрілів, у тому числі із застосуванням важкої артилерії та інших видів зброї, забороненої Мінськими угодами. Десятки українських військових були вбиті або поранені внаслідок бойових дій. Також загинули 10 мирних громадян. Обстріли залишили 17 тисяч мирних жителів, у тому числі 2,5 тисячі дітей, без води, тепла та електрики", - йдеться в заяві.

Щоб запобігти ще більшій гуманітарній катастрофі, в Держдепі закликають до негайного, стійкого перемир'я, а також надання спостерігачам ОБСЄ повного та необмеженого доступу.

"Ми також підтверджуємо, що США є прихильником повного виконання Мінських угод", - відзначили в Держдепі.

Раніше повідомлялося, що постійний представник України в ООН Володимир Єльченко звернувся з листом до генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша у зв'язку із загостренням ситуації в Авдіївці.

У свою чергу голова Верховної Ради України Андрій Парубій і група народних депутатів України звернулися з відкритим листом до парламентарів усього світу у зв'язку із загостренням ситуації на Донбасі та постійними спробами російських окупаційних військ розгорнути наступ на Авдіївку.

Нагадаємо також, що від ранку 29 січня бойовики почали активні наступальні дії в районі Авдіївської промзони.

Після двох днів загострення українські воїни змогли зайняти позиції бойовиків і поліпшити своє тактичне положення на цій ділянці лінії зіткнення. Також повідомлялося і про втрати серед українських вояків.

30 січня внаслідок обстрілів бойовиків Авдіївка залишилася без електрики, води і тепла.

Увечері 30 січня в Авдіївці було оголошено надзвичайний стан.

За даними прес-центру штабу АТО, зараз бойовики не припиняють штурмових дій у районі Авдіївки.

У місті створено оперативний штаб для допомоги населенню.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Спостерігачі СММ ОБСЄ стикаються зі складнощами під час отримання доступу до територій по обидва боки лінії розмежування в районі Авдіївки, а причиною ескалації конфлікту є провокаційні дії з обох сторін. Про це заявив перший заступник глави місії Олександр Хуг.
"Ми бачимо, що в Авдіївці погіршується ситуація з ранку неділі. З того часу ми документуємо всі порушення. У нас виникають труднощі з доступом по обидві сторони від лінії зіткнення, і ми переконалися, що провокаційні дії з обох сторін є основною причиною того, що відбувається"
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні