В Польщі значно побільшало українських заробітчан

0
6
В Польщі значно побільшало українських заробітчан
Польські компанії в 2016 році прийняли на роботу 1,3 мільйона працівників, які приїхали з України, Білорусі та Молдови.

Про це, як повідомляє УНІАН із посиланням на польський Newsweek, свідчать дані польського Міністерства сім'ї, праці і соціальної політики.

Таким чином, кількість заробітчан у сусідній країні зросла на третину порівняно з попереднім роком.

Більшість трудових мігрантів - саме українці.

На білорусів ж припадає 3,5% від загальної кількості іноземців, а молдаван - всього 2,3%.

Також у відомстві зазначили, що в 2016-му Варшава видала рекордну кількість дозволів на постійне проживання - понад 123 тисяч. 83% цих документів отримали громадяни України.

Newsweek зазначає, що потреба в українських заробітчан, головним чином, зросла на будівництві, у транспортній галузі та в обробній промисловості, а також в гастрономії та готельному бізнесі.

Найбільші зміни відбулися у польському сільському господарстві. Ще в 2010 році на полях працювали 60% іммігрантів у Польщі, а зараз - 27%.

Роботодавці відзначають, що "українці не відбирають роботу у поляків", а попит на іноземних працівників не спирається на бажання заощадити на зарплатах. Часто українців наймають через брак бажаючих працювати на запропонованих посадах або через брак фахівців у певних галузях, зокрема в ІТ, передає ZN.UA.

Раніше видання Gazeta Wyborcza писало, що Польщі доведеться поборотися за українських заробітчан. Видання зазначає, що скоро Польща може втратити українських працівників, адже представники країн ЄС у листопаді підтримали скасування віз для України. Це означає, що більше людей зможе безперешкодно подорожувати Європою. Це не означає безперешкодний доступ до європейського ринку праці. Однак, ті, хто зараз працює в Польщі, може вирішити перебратися в багатші країни Західної Європи.

Українські портали праці рясніють пропозиціями з Німеччини, Австрії та Чехії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні