Нові правила для українських заробітчан у Польщі: що зміниться протягом року

0
-6
Нові правила для українських заробітчан у Польщі: що зміниться протягом року
Велика кількість українців працює у Польщі. Наприкінці 2021 року влада сусідньої країни змінила трудове законодавство, чим спростила українським трудовим мігрантам перебування, а також працевлаштування на території країни. У зв’язку з тим, що багато українських громадян їдуть працювати в європейські країни, в першу чергу страждає сама Україна.

Однак, за словами експертів, у 2022 році кількість мігрантів не зростатиме. Про це пише повідомляє finance.ua.

Профільний портал grc зазначає, що раніше роботодавці в Польщі відчували ризики під час працевлаштування українських громадян на короткий термін, оскільки в подальшому їм доводилося оновлювати дозвіл на роботу і перебування в країні.

Однак зміни в польському законодавстві відкривають більше можливостей не тільки для роботодавців, а й для іноземних співробітників. Багато експертів мають загальний прогноз стосовно трудової міграції в році, що наступив, відзначаючи, що вона залишиться на рівні 2021 року. Передумови для значного її зростання або зниження поки що відсутні.

За словами президента Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василя Воскобойника, якщо Росія не почне масовану агресію щодо України, то кількість заробітчан, як і мігрантів, не зміниться в порівнянні з минулим роком. Експерт зазначає, що в нашій країні вже сформований прошарок населення, який залучений в трудову міграцію. У процентному співвідношенні це 13-16.

Більша частина українських громадян, за твердженням фахівця, не збирається залишати країну. У виданні зазначають, що багато роботодавців у Польщі зацікавлені в неофіційно працевлаштованих працівниках. Це дозволяє їм платити працівникам менше, ніж мінімальну зарплату, порушуючи права співробітників і не сплачуючи податки до держбюджету. Крім цього, якщо нелегальні працівники травмуються, хворіють, то за великим рахунком залишаються ні з чим. Нерідко заробітчани стають жертвами афер з боку недобросовісних роботодавців. Випадки, коли нелегальних працівників залишають без зарплати — досить поширена практика
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні