Люстри, мармур та пропаганда: показали метро Північної Кореї

1
-6
Люстри, мармур та пропаганда: показали метро Північної Кореї
Метро в Пхеньяні - є однією з найглибших систем приміського сполучення в світі. Воно поховане на 100 метрів (328 футів) під землею, - повідомляє CNN.

Також воно вважається одним із найбільш таємничих у світі.

Лише кілька тисяч туристів щорічно відвідують Корейську Народно-Демократичну Республіку. Відвідати Північну Корею можна лише за допомогою конкретних туристичних груп, маршрути прискіпливо плануються екскурсоводами, зокрема, у деякі райони суворо заборонено, тому повсякденне життя в Північній Кореї часто приховане від сторонніх очей.

Коли 25-річна фотограф Елейн Лі вперше відвідала Пхеньян в її н айбільше вразило почуття фамільярності корейців.

Вона народилася і виросла в Гонконзі, Лі не звикати до міського життя. Її портфоліо значною мірою заповнені зображеннями хмарочосів, пробок і кумедних людей, які молодий фотограф виклав в Instagram більш ніж 133000.

"Перше, що я помітив, що, хоча станції дуже слабо висвітлені, інтер'єри зроблені із фантазією. Ви бачите люстри на стелі, мармуровими колонами і картинами Кім Чен Іра.

Наступне, що я помітив, що газетні стенди, які знаходяться на дисплеї через саму платформу - ви побачите людей, що стоять навколо і читають їх.

Все це було дуже цікаво для мене, тому що, в космополітичних містах, як Гонконг, все засипане рекламою. У Пхеньяні - пропагандою.

В цілому у мене не було ніяких проблем отримати дозвіл на фотозйомку на поїздах або станціях.

Екскурсоводи супроводжували нас всюди, де ми могли спілкуватися із населенням, але на платформі ми були вільні побродити навколо, подивитися.

Що ж стосується подорожі на самому поїзді, нам тільки дозволили поїхати кілька зупинок, і тільки вийти на деяких станціях.

Єдине обмеження в тому, що мені не дозволили фотографувати всередині тунелів, я не знаю, чому.

У вагонах дуже тихо. Людей можна назвати трохи млявими. Коли повернулася в Гонконг, зрощзуміла, що їм просто не вистачає спілкування", - поділилася враженнями від метро Пхеньяна Елейн Лі.

Теги: фото
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не метро а могила братська
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні