Назвали посадовців, яким можуть відстрочити е-декларування

1
-2
Назвали посадовців, яким можуть відстрочити е-декларування
Голова НАЗК Наталія Корчак (на фото) висловила переконання в тому, що закон "Про запобігання корупції" потребує внесення змін, які б регулювали можливість відстрочення подачі декларацій суб’єктами декларування з поважних причин, зокрема, для учасників АТО, військовослужбовців, державних службовців, правоохоронців з зони АТО.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"В ході триваючого процесу електронного декларування ми побачили “прогалини” чинного ЗУ “Про запобігання корупції”. Сьогодні вже очевидно, що є цілковито об’єктивні труднощі із заповненням та поданням декларацій тими суб’єктами декларування, які мають сім’ї та майно на окупованих територіях, були мобілізовані до лав ЗСУ, перебувають у тривалих відрядженнях в зоні проведення АТО, тощо", - зазначила Н.Корчак.

Вона також додала, що чимало проблем виникає при поданні декларацій внутрішніми переселенцями - переміщеними особами, які втратили документи на майно або ж саме майно.

"Для них законодавець не передбачив жодних виключень. Відповідно до “букви” закону, у разі неподання декларації чи надання у декларації даних, які можуть бути розцінені як неповні чи недостовірні, такі посадові особи потенційно розглядаються як правопорушники. Ситуація досить критична", - вказала голова НАЗК.

"Переконана в тому, що ЗУ “Про запобігання корупції” потребує внесення змін, які б регулювали можливість відстрочення подачі декларацій суб’єктами декларування з поважних причин. Маю на увазі, знову ж таки, учасників АТО, військовослужбовців, державних службовців, правоохоронців з зони АТО . Окремо повинні бути врегульовані випадки подачі декларацій внутрішніми переселенцями, які не мають інформації про власне майно (або така інформація є частковою), втратили майно чи документи на нього", - наголосила Н.Корчак.

Вона нагадала, що ці питання вже були предметом обговорення засідань Національного агентства, які проходили за участю народних депутатів та представників громадськості, але "НАЗК тоді звинуватили у спробах зірвати е-декларування".

"Хочу повідомити, що Нацагентством відповідний законопроект вже розроблений. Щиро сподіваюся, що нашу законодавчу ініціативу підтримають народні депутати з комітету з питань запобігання та протидії корупції. Сьогодні дійсно надзвичайно важливо захистити тих людей, які тримають оборону на Сході, змушені були залишити свої домівки, і які наразі стали заручниками прогалин законодавства", - підсумувала Н.Корчак.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А сама то подала????
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні