Відтепер за рейдерство можна сісти на 10 років

0
2
Відтепер за рейдерство можна сісти на 10 років
Для замовників, виконавців і організаторів рейдерського захоплення передбачене кримінальне покарання з ув'язненням терміном до 10 років.

Президент Петро Порошенко підписав закон, який покликаний знизити кількість рейдерських атак на українські підприємства і нерухомість. Про це пише Кореспондент.НЕТ із посиланням на сайт президента.

"Законом вносяться зміни до низки нормативних актів, якими передбачається забезпечення захисту прав власності, економічних інтересів громадян та інвесторів, а також зменшення ризиків незаконного заволодіння майном", - йдеться в повідомленні.

Законом також передбачене нотаріальне засвідчення справжності підписів учасників в установчому документі, передавальному акті і розподільчому балансі компанії, які подаються для державної реєстрації змін про юридичну особу.

Окрім того, закон посилює відповідальність нотаріусів за незаконні дії під час перереєстрації майна чи бізнесу: передбачене позбавлення волі на строк до 8 років.

Окрім того, для замовників, виконавців і організаторів рейдерського захоплення передбачене кримінальне покарання з ув'язненням терміном до 10 років.

Нагадаємо, про те, що в Україні можуть посилити відповідальність за рейдерство, повідомлялося в серпні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні