Туристам у Луцьку ніде поставити автобус та сходити в туалет, - архітектор

4
3
Туристам у Луцьку ніде поставити автобус та сходити в туалет, - архітектор
У Луцьку немає навіть базових умов для великих груп туристів.

Про це в інтерв’ю «Волинь24» розповів головний архітектор проектів творчої архітектурної майстерні «Балан та Стельмащук» Олександр Балан.

«От ви приїжджаєте в Старе місто, йдете в Замок і до Миколи Голованя, бо там, в Заповіднику, поки немає скверів, а з інфраструктури є лише один дорожезний ресторан «Корона Вітовта. І все!!! Що мають оглядати в Старому місті туристи? Як взагалі має відбуватись процес приймання туристичних груп?», - дивується архітектор.

З його слів, організований «бізнесовий» туризм починається з того, що автобус приїжджає у місто, десь зупиняється, туристи виходять і йдуть в туалет. Однак, у Старому місті нема де поставити автобус, як немає і громадських туалетів.

Також Олександр Балан переконаний, що одна з проблем місцевого туризму – це байдужість громадськості до актуальних проблем.

«Свого часу ми запроектували реконструкцію вулиці, що веде до будинку скульптора Миколи Голованя, бо там тільки калюжі і болото було. Зробили вулицю, тротуари, підрядники з нашої подачі купили в Миколи Голованя його скульптури – два горельєфи, поставили їх на початку вулиці, а сміттєві баки, які там були, переставили. Це не сподобалось власнику магазину, який знаходиться поряд, і вночі він назад повернув баки. І зараз екскурсії до будинку скульптора починаються з споглядання на сміття, з-за якого визирає авторська робота», - пригадує чоловік.

«Також один з сусідів Голованя практично на тротуарі поставив загорожу і зробив там вигрібну яму. Немає ні одного активіста, мистецтвознавця, краєзнавця, історика, якого б це засмутило, схвилювало, образило та спонукало до протестних дій, нікому нема до цього діла», - обурюється архітектор.

Читати повністю інтерв’ю з Олександром Баланом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Біть морди- хорший ход в воспитаниї бидлоти. А активисті- оні огранічено актівни. Как власть ругать- єто да! Бо без последствий. Сколько грязи, обидних слов-і ніхто не возмутился! Тяжка доля чіновніеа -( но только вєтом плане!) Таки да! Пойти паругать падлеца с баками сміттевимі? А он в рило дасть! И таки дасть ! Лопатой! А помочі порвут- штани упадут-бяда! І що? Активіст-без зубов- не актівіст! Кусатся нечем!
Відповісти
о Боже!!!!! Шизуха косить ряди. Це епідемія в місті, вірус дебілізму в рядах "архітекторів".
Відповісти
НУ не хочуть олігархи будувати туалети-на них багато не заробиш,Вони краще забудують старе місто цегляними коробками-це по їхньому і місто розвивають
Відповісти
Скоро буде туалет на 4 поверхи біля театру а поки в парк гадити ходіть
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні