«Сталь» – «Волинь» 1:0: Втомлені сонцем

0
0
«Сталь» – «Волинь» 1:0: Втомлені сонцем
Перші два матчі нового чемпіонату «хрестоносці» зіграли невдало. Розгром від «Дніпра» та втрачена перемога у рідних стінах з донецьким «Олімпіком» на останніх секундах гри. Така ситуація мала б стати додатковим стимулом для лучан у грі проти кам’янської «Сталі», але – не стала. Лучани виглядали втомленими та повільними. Можливо, неймовірна спека була на заваді? Хоча «сталеварам» сонце не перешкодило взяти 3 очки і показати хорошу гру.

Стартовий склад «Волині», у порівнянні попереднім з матчем, дещо зазнав змін. Навіть у заявці на гру не було Хомченка, який відзначився голом у минулому турі, та капітана Діденка. Натомість, нарешті, з перших хвилин з’явився Андрій Богданов, що додавало оптимізму волинським вболівальникам. У воротах місце зайняв Кичак, у захисті ліворуч грав Шаповал, праворуч – Никитюк. Пара центральних беків – Шабанов і Міха. Ліву бровку півзахисту довірили Задерецькому, а Мемешев грав на протилежному фланзі. В центрі поля мали «господарювати» Герасимюк і Богданов. На вістрі вийшов Петров, а під ним – молода надія волинського футболу Ярослав Деда.

«Хрестоносці» розпочали гру жваво і вже на четвертій хвилині Шабанов, після розіграшу кутового, ледь не переправив м’яч у сітку. Проте йому забракло влучності. А вже через кілька хвилин Петров вдало головою скинув Деді. Ярослав вийшов віч-на-віч з голкіпером «Сталі» та Паньків своєчасно залишив ворота. Тим самим скоротив кут обстрілу, що і врятувало господарів від неминучого пропущеного голу.

Після активних стартових хвилин ініціатива почала переходи до «сталеварів». І перша ж атака закінчилася взяттям воріт гостей. Герасимюк порушив правила проти Вороніна поблизу штрафного майданчика. До воріт було метрів 25. Бой Деул підійшов до м’яча і пробив сильно і точно. Кичак свою команду врятувати був не в силах. 1:0. Через хвилину волиняни могли зрівняти рахунок. Це небезпечно бив Мемешев у дальній кут, але кіпер кам’янців відбив шкіряного перед собою. На добиванні нікого з волинян не опинилося. На цьому гострі моменти біля воріт господарів у першому таймі закінчилися.

Натомість футболісти «Сталі» мали кілька хороших нагод, аби подвоїти рахунок. І навіть на 38 хвилині забили гол. Це екс-«хрестоносець» Воронін, після стандарту, переправив м’яч у ворота «Волині», однак арбітр матчу Олександр Головко із Сєвєродонецька гол не зарахував. Нібито через офсайд. Хоча епізод виглядав дуже суперечливим.

Також свій момент зіпсував нападник «сталеварів» Комваліус, який з хорошої позиції ударом головою не потрапив у ворота. Міг робити дубль і Деул, але з його пострілом з-за меж карної зони, впорався Кичак, перевівши м’яч на кутовий. З тим і закінчили перші 45 хвилин.

Після перерви Кварцяний вніс корективи. Задерецький, який без шансів програвав дуель Пашаєву, відправився на лаву для запасних. Замість нього вийшов Дудік. Також на полі з’явився Романюк, замінивши Никитюка. Другий тайм знову активніше розпочали червоно-білі. Уже на 10 хвилині після поновлення гри, Петров мав головою переправляти шкіряного у сітку, але зовсім трішки не дотягнувся.

А потім, як і в першому таймі, господарі знову заволоділи ініціативою. Волиняни регулярно програвали єдиноборства в центрі поля. Тому постійно виникали небезпечні моменти біля воріт «хрестоносців». Спочатку Каленчук вдарив вище, а згодом Комваліус мав вбивчий момент. Гравець «Сталі» пробивав головою знаходячись без опіки. Кичак блискуче зреагував на удар! Також хороші нагоди збільшити рахунок на свою користь мали «сталевари» Довгий та Стаменкович. Останній з кількох метрів не потрапив у ворота. В тому моменті було легше забити, ніж не забити, але центральний захисник «Сталі» таки «зумів» запороти 100% нагоду.

А що «Волинь»? Лучани спромоглися на одну хорошу атаку десь за 15 хвилин до кінця гри. Богданов запустив Дудіка по флангу. Молодий півзахисник увірвався в штрафний майданчик, віддав під удар на одинадцятиметрову позначку Петрову, той м’яч зупинив, але пробив хоч і сильно зате по центру. Паньків удар відбив.

Наприкінці матчу Шабанов заробив другу жовту картку і залишив «хрестоносців» у меншості. Якщо і була на той момент якась надія бодай на нічию, то з 88-ї хвилини вона вже остаточно зникла. Як результат повне домінування суперника. Воронін міг ставити крапку за дві хвилини до кінця гри. Захисник пробив злету, м’яч рикошетом полетів у кут, але Кичак продемонстрував відмінну реакцію на лінії. «Волинь» навіть організувала фінальний штурм, чим зберегла інтригу до останніх секунд матчу. На кутовий прибіг навіть воротар волинян, але стандарт закінчився пострілом Богданова у руки Паньківа. Тож поразка 0:1 і знову у Дніпрі.

Підсумовуючи гру, можна відзначити якусь в’ялість і апатію у діях футболістів з Луцька. Таке враження, що на сьогодні – це максимум можливостей команди Кварцяного. Відсутність швидкості і характеру – ось що впадає у вічі. «Волинь» більше не грає, а мучиться. Звичайно, кадрові проблеми також дають про себе знати. Однак з психологією та фізичною готовністю теж явно не все гаразд. Наступний матч волиняни зіграють у рідних стінах проти «Зірки» з Кропивницького. Це ще один шанс набрати три очки. Можливо, цього разу вийде?

Вадим РЕМІСЬКО (»Волинь24»)

«Сталь»: Юрій Паньків, Максим Каленчук, Сергій Воронін, Едгар Малакян, Бой Деул, Мілош Стаменкович, Павло Пашаєв (Олексій Довгий, 55), Микола Іщенко, Денис Васін, Роман Карасюк, Сільвано Комваліус (Роман Дебелко, 86).

«Волинь»: Артем Кичак, Олег Герасимюк, Редван Мемешев, Артем Шабанов, Дмитро Задерецький (Артем Дудік, 46), Владислав Шаповал, Міха Горопевшек, Роман Никитюк (Юрій Романюк, 46), Сергій Петров, Ярослав Деда (Олександр Чепелюк, 85), Андрій Богданов.

Гол: 12хв, Комваліус.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні