У Луцьку інвентаризують пам'ятки історії

1
2
У Луцьку інвентаризують пам'ятки історії
У Луцьку планують створити історико-архітектурний опорний план міста, в якому опишуть всі архітектурні пам’ятки міста та обмеження для забудовників.

Про це головний архітектор Луцька розповів в інтерв’ю «Волинь24».

Начальник управління містобудування та архітектури міської ради Леонід Герасимюк зауважив, що міське керівництво прийняло рішення про коригування Генерального плану. Тож наразі чиновники обмінюються думками і баченнями з київськими спеціалістами з «Діпромісто.
Водночас посадовець запевняє, що Генеральний план – не стовідсоткова догма.

«Я своє завдання бачу в тому, щоб максимально врахувати існуючий стан забудови міста, порахувати все, що ми отримали, зробити правильну аналітику», - зауважив чоловік.

Окрім цього, Леонід Герасимюк розповів, що у місті вперше планують створити історико-архітектурний опорний план міста, який «майбутнім поколінням задасть основу для збереження існуючої історичної, архітектурної спадщини».

У цьому документі планують проаналізувати усі пам’ятки державного, місцевого значення, визначити зони обмеженої забудови навколо них, закласти перспективу реконструкції, реставрації, відбудови.

«Усі споруди повинні бути проаналізовані, пронумеровані, а висновки щодо них вписані в опорний план міста. Спираючись на цей документ, чиновники зможуть формувати обмеження для забудовників. Тому що зараз ці всі обмеження часто стосуються суб’єктивних речей – там десь не зроблено, там не дороблено», - зазначив чиновник.

«Ми створюємо основний документ, яким зможуть користуватись архітектори, історики, археологи», - додав мовець.

Читати інтерв’ю з головним архітектором міста повністю.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а що у нас головний архітектор? Це де він переховується?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні