14 серпня, 2016, 23:50

Прилуцьке - з Луцьком!

Сьогодні на запрошення сільського голови та депутатів Прилуцької сільської ради, я та заступники міського голови Яковлев Т.В., Григоренко С.А.,Киця А.І. взяли участь у громадських слуханнях жителів Прилуцької сільської ради.

Обговорювалося питання прийняття рішення стосовно співпраці з містом Луцьком згідно Закону України "Про співробітництво територіальних громад".

Основні питання, які обговорювались це:

- продовження рейсів маршрутних автобусів у села Прилуцької сільської ради;

- відкриття робочого місця ЦНАПу в с. Прилуцьке;

- надання можливості ставати в чергу і відвідувати дошкільні навчальні заклади на рівні з мешканцями міста(відповідно до рішення сесії міськради в дитсадки тимчасово прийматимуть тільки дітей з м.Луцька);

- будівництво дитсадка в с.Дачне ( за рахунок інвесторів по будівництву житлового мікрорайону для лучан);

- допомога місцевому ФАПу фізіотерапевтичнин та іншим обладнанням.Обслуговування мешканців Прилуцької громади в Луцькому центрі первинної медичної допомоги номер два;

- включення місцевого будинку культури до мережі міських закладів культури;

- відновлення роботи каналізації з Прилуцького до загальноміської мережі;

- капітальний ремонт вул. Богуна в с.Прилуцьке;

- виділення земельних ділянок для розбудови спальних мікрорайонів для мешканців Луцька та інших об'єктів;

Обговорювалося також питання можливості об'єднання у перспективі в одну територіальну громаду.

По завершенню слухань майже одноголосно було прийнято рішення про співпрацю Прилуцького і Луцька.

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Маршрутки в "села Прилуцької сільради"? Та тут навіть на вул. Єршова (фактично, в межах Луцька) жодна маршрутка не їздить, а ті тролейбуси №8 та 9, які були пустили по вул. Єршова після купи звернень жителів вул. Єршова і прилеглих вулиць (один тролейбус в один бік) знову не їздять тут з 1 липня -- все для громадян, все для простих людей, діти в школу знову пішки ходитимуть. До нас в район вул. Єршова навіть поліція за викликом з Ківерець приїжджає. Мій батько, інвалід 2 групи, змушений був зареєструватись не в себе в хаті по вул. Андрузького, а в мого брата в квартирі в м. Луцьку, щоб лікарську допомогу отримувати в Луцьку, а не їздити щоразу в Ківерці.

Між іншим, комунальні послуги (газ, світло) ми оплачуємо за міським тарифом -- як нам пояснили, ми підключені до міської інфраструктури. Тобто, "зручності" в нас міські, от тільки "незручності" сільські -- ні дороги, ні транспорту, ні поліції -- нічого!

Давним давно пора об'єднати Прилуцьке з Луцьком, або принаймні частину Прилуцького по нафтобазу включно.
Відповісти
Потрібно і інші села залучати,мене цікавить каналізація у Боратині наприклад.
Відповісти
Крім вул. Богуна обговорювалося питання й по вулиці Соборній (колишня Радянська).
цікавою є фраза Миколи Ярославовича: ми з сільським (Прилуцьким) головою погодили, що асфальт ... - ... до центру села. Чи не занадто наш голова на себе взяв???????????
Відповісти
Може нарешті гарний асфальт покладуть на Карбишева (та ділянка що до об'їздної), ну і Єршова не мішало б продовжити до об'їздної. Нє?
Відповісти
Я живу у с.Прилуцьке.но такого бардаку я ще не бачив .бездоріжжя.транспортне з'єднання.тількі треба йти в с.Дачне. це я вам скажу повний абсурд.і це притому що село впирається в Луцьк.Можливо і щось зміниться коли почнуть спільну співпрацю.а можливо тількі землі позабирають і на цьому буде жителям села......гудбай
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні