20 січня, 2017, 09:56

Про хлопчиків і дівчаток

Трошки пороздумувала я у свята і вирішила започаткувати серію публікацій про дискримінаційні явища в суспільстві... Впевнена, мінімум із одним кожен і кожна із вас стикалися не раз. Більше того - навіть дискримінували інших, цього не помічаючи :(

Великими текстами втомлювати не буду: лаконічність - сестра таланту, хоч і мачуха гонорару. А тут я не за гонорар :)

Отож... Де на чорно-білому фото хлопчик, а де дівчинка? Які суттєві риси відрізняють цих обох дітей за статтю? Чому ми з народження починаємо їх маркувати - спершу кольором одягу (крім блакитного і рожевого не існує кольорів? і для чого всьому суспільству повідомляти стать своєї дитини?), потім поведінково (не плач - ти ж хлопчк, не лазь по деревах - ти ж дівчинка), а ще пізніше - втискаємо їх у наперед задані суспільством ролі (вона - дружина і мати, він - "мисливець на мамонта" і захисник)?

Суспільство як збірний образ окремих людей чомусь узяло на себе право визначати і диктувати.

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Подивився так звані "порнографічні замальовки" Марічки Островської, прочитав людоїдські концепції зрівняйлівки чоловіка з жінкою тутешньої гендерниці Богдани Стельмах і в тисячний раз переконався: ми стрімко втрачаємо ЇЇ ВЕЛИЧНІСТЬ ЖІНКУ. Не Островську в залоєних чоловічих джинсах, не їдку, як сірчана кислота, Стельмах, а ЖІНКУ, МАТІР, продовжувачів роду людського.
Відповісти
А й, справді, навіщо "втискати" ролі, де дівчинка, а де хлопчик? Зрівняти. Дати дівчаткам совкові лопати, нехай кладуть асфальт, копають канави, довбають камінь. А хлопчики нехай їм смачні квасолеві супи готують. І колготки перуть. Пропозиція захоплює своєю первісною простотою і природністю. Чи не повісити нам усім "антидискримінаційні" пропозиції пані Стельмах у себе в офісах і над ліжечком кожної дитини, починаючи з немовляти? Як вішали в 60-х у Китаї цитати Мао? Ким представиться пані в наступній пропозиції, яка шастає з ними з сайту на сайт? Сексологом, анатомопатологом, чи ще якимсь "ологом"? Ждьом-с, как говарівал Алєксандер Суворов.
Відповісти
Відверто кажучи, був про Стельмах значно кращої думки... Шкода, що вона так стрімко скочується як людина.... І починає підспівувати тим грантоїдам, які нині на все горло кричать про дискримінацію, ущемлення прав гомосуксуалів і т.д. Візьміться за розум, Богдано....
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні