У Луцьку збільшуються черги за закордонними паспортами

5
3
У Луцьку збільшуються черги за закордонними паспортами
За півтора місяця у луцькому ЦНАПі 3766 людей подали документи на виготовлення закордонного паспорта.

Про це в інтерв’ю «Конкуренту» розповіла директор ЦНАПу Лариса Карп’як.

«Черги за паспортами не зникають, і ми маємо багато невдоволених осіб та нарікань на наші дії. Однак в Україні луцький ЦНАП приймає найбільшу кількість відвідувачів в день. Ми щоденно видаємо 100-120 талонів на закордонні паспорти. Окрім того, є 30 талонів – це попередній запис на українські паспорти», - пояснює чиновниця.

З її слів, буваво й таке, що жителі Ковеля приїздили бусом о 2-й ночі, займали чергу, а лучани нарікали, що через них не можуть скористатися цією послугою.

«Хоча ми всюди інформуємо, що не потрібно займати чергу з ночі. Прийдіть хоча б на момент відкриття – і тих 100-120 талонів однаково буде видано», - запевняє Лариса Карп’як.

«Чим далі, тим збільшуються черги. Минулого року в нас був період, що навіть лишались талончики на момент відкриття. Цього року – ну це щось…» - зазначає посадовиця.

Також вона розповіла, що затримки з виготовленням паспортів виникають через те, що усі біометричні документи друкує ДП "Поліграфічний комбінат "Україна". Це і закордонні паспорти, на які виріс попит, і українські паспорти.

«На сьогодні термінові паспорти виготовляються менше місяця, хоча за законом мають виготовлятися 7 днів, нетермінові прийшли лише за 20 жовтня, хоча за законом час їх виготовлення – 20 робочих днів», - каже Лариса Карп’як.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не на заробітки, а назавжди люди втікають з України. Навіть Палиця втік і не хоче тут жити.
Відповісти
85% дивних людей, покладе ті паспорти в шафу - хай буде, хай лежить
Відповісти
З теперішніми тарифами,цінами на укр,зарплату не можливо прожити,тому люди вимушені шукати роботу за кордоном,. Дай депутату чи президенту таку зарплату,довго протяне?! Чи вони взагалі знають ціни на продукти?!
Відповісти
Ха-ха, вже зовсім скоро натовп з цими новенькими паспортами знову буде стояти в черзі за візами в ЄС
Відповісти
Судячи по тому що відбувається в краіні БЕЗВІЗ дійсно можуть призупинити, обіцяні вимоги не виконуються, а ЄС жартувати не буде.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні