Волинянка вирощує у власній квартирі десятки орхідей

0
16
Волинянка вирощує у власній квартирі десятки орхідей
Володимирчанка Ірина Марходей вирощує у своїй квартирі кілька десятків орхідей.

Про це пише Район.Володимир-Волинський.

- Я люблю орхідеї. Це найдавніші і дуже прекрасні квіти. Орхідею вважають символом цнотливості, безгрішності, бездоганності, витонченості, чарівності та єдності, - розповідає Ірина Марходей.

Ірина вже навіть встигла вивести кілька правил для тих, хто взявся вирощувати орхідеї вдома.

- Орхідеям потрібно багато світла, щоб вони цвіли гарно. В мене на підвіконні стоять «підлітки», їм треба більше уваги, зрештою, як і любій «малечі». Підливаю квіти частіше літом, вірніше буде сказати - напоюю. Ставлю горщик з квіткою в кашпо або глибшу ємкість і акуратно поливаю по колу кору, щоб не потрапила вода в пазухи між листя. Так залишаю стояти орхідею в ємкості з водою на хвилин 20, поки не позеленіє коріння.

Зимою поливати треба рідше, поки квітка знаходиться у стані спокою. Як тільки на орхідеї «проклюнуться» квітконоси, слід збільшити полив.

Ірина розповіла, що орхідеї в період цвітіння треба підживлювати добривами.

- Я використовую «Агріколь» або «Планту» польського виробництва. Також протираю листочки бурштиновою кислотою, купити її можна в звичайній аптеці, - ділиться жінка. - Роздушую 3-4 таблетки, розвожу в теплій воді і протираю листочки. Один раз в місяць можна полити квіти таким розчином, бурштинова кислота стимулює ріст і підживлює саму рослину.

Ірина каже, що «промахи» в догляді за орхідеями у неї теж бувають, іноді буває коти чи діти перекинуть горщик і зламають шийку квітки.

- Такі в мене знаходяться «на реанімації» в скляній баночці з водою, вверх догори, продовжує квіткарка. - Кожен день виймаю її звідти і замочую в розчині води з укорінювачем, протираю все тією ж бурштиновою водою листочки. І чекаю появи корінчиків. Тим, хто обожнює орхідеї і займається ними слід пам'ятати, що ці квіти не вибагливі, головне їх не залюбити, вони того не люблять.

- Квіти вдома - це справжня казка, казка, яка прикрашає наші сірі будні, - переконана Ірина. - Люблю спостерігати, як вони ростуть, готуються до цвітіння, борються за життя, а потім цвітуть, перетворюючись на справжнє чудо природи.
Теги: квіти
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
16

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні