Гаманці, сумки, ремені та чохли: лучанин виготовляє ексклюзивні вироби зі шкіри

0
-1
Гаманці, сумки, ремені та чохли: лучанин виготовляє ексклюзивні вироби зі шкіри
Лучанин Степан Цимбалюк виготовляє ексклюзивні вироби зі шкіри. Каже, вона вибаглива і не прощає помилок. А замовлення бувають найрізноманітніші.

Майстерня у Степана хоч і невелика, проте дуже затишна. Впадають в око стелажі з нитками усіх кольорів і відтінків, станки, інструменти, у повітрі витає духмяний аромат кави та динамічна музика, з якої майстер черпає натхнення. На столі хаотично розкладені ескізи, лежать олівці та гумки – атмосфера неймовірна і надихаюча, - пишуть Волинські новини.


Відколи Степан займається роботою зі шкірою – пригадати не може, бо тільки-но почав – затягнуло.

«Складно сказати, коли був той знаменний день, адже все відбулося спонтанно, навіть не знаю чому цим почав займатися. Однак свої перші спроби у цій справі зробив більше двох років тому. Для початку це було хобі, зробив собі шкіряний чохол для запальнички.

Мені сподобалося, почав читати в інтернеті, дивився відеоролики з майстер-класами й пробував ще і ще. Тоді шкіру для своїх виробів шукав на секонд-хенді вибирав вироби з товстої турецької шкіри. Нитки купував рибацькі, взуттєві різних кольорів», - розповідає він.


Щодо інструментів каже, що зараз має дуже багато знарядь, але основні ті ж, більшість яких використовували предки століттями тому - голки з нитками, молоток і пробійники для шкіри, також в хід іде клей.

«Шкіру я закуповую українського виробництва з обробкою «крейзі хорс». Це шкіра великої рогатої худоби, яка оброблена спеціальними тугоплавними восками, які надають особливий шарм. Тобто, шкіра може дертися, затиратися, але під час малого нагріву вона відновлюється до першопочаткового стану», - розповідає далі Степан.


У своїй роботі Степан керується «золотим» правилом «сім разів відміряй і раз відріж».

«Це правило саме про шкіру, адже це такий матеріал, який помилок не прощає. Якщо смикнулася рука чи не там пробив дірку, підрізав і все… заготовку можна викидати. Для прикладу, як хтось шиє щось із тканини, то можна розпороти шов і щось підправити, адже вона еластичніша. Шкіра любить дуже поважного відношення до себе.

Коли я працюю зі шкірою, то не займаюся нічим, це, певною мірою, ювелірна робота. Адже шкіра не прощає помилок, похибка в міліметр може коштувати втратою цілого виробу, а це матеріал і час», - пояснює Степан.

Та додає, що працювати легше, коли є відданий помічник, а якщо це кохана дружина – то це неймовірне щастя.


«Майже все у майстерні роблю сам, але, окрім моїх «золотих рук», є ще і «золотий мозок» нашої команди – дружина Анюта. Вона має не менш відповідальну та важку роботу: спілкується з клієнтами, приймає замовлення, допомагає вибрати лазерне гравіювання, відправляє вироби.

У нас є ще один член команди, «працівник» - песик Аза. Знайшов її неподалік майстерні, давав оголошення, проте ніхто не відгукнувся. Тепер це наш колега, який щодня на роботі й отримує зарплату – їжею. А робота в Ази проста – тішити нас. Це у нас такий незамінний релаксант», - пишається чоловік.


Степан каже, що робить усе на що тільки вистачає фантазії. Починаючи від чохлів для запальнички й закінчуючи індивідуальними роботами.

«Маю гаманці, ключниці, сумки, ремені, застібки-зменшувачі для довгих шнурів у навушниках, обшиваю ручки для турніків, браслети, портупеї, ножни, візитниці, чохли для телефонів й інше. Найчастіше у мене замовляють гаманці та ремені. Зауважу, що ремені я виготовляю не зі склеєної шкіри, а з ремінної, яка має товщину 3-3,5 міліметри й він на стільки довговічний, що можна буде ще своїх внуків по дупці ним виховувати», - жартує Степан та додає, що найскладнішим у майстерні є гаманець «Отаман», - каже майстер.


Він пишається, що його роботи високо цінуються не лише в Україні, а й далеко за її межами.

«На карті я відмічаю прапорцями куди вже поїхали мої вироби. А не багато, не мало, вони є в: Канаді, США, Іспанії, Німеччині, Данії, Польщі, Білорусі, Литві, Азербайджані, Росії.

Окрім цікавих виробів, у Степана особливий маркетинговий хід щодо упаковки придбаних товарів.


«Наш бренд називається «Kozak». Це ідея мого брата. Він, як і вся наша родина, підтримує нас у цій справі. Бренд «Kozak» зроблений для того, аби популяризувати Україну в світі. Мене дивує, що зараз є багато української продукції, яка носить «тарабарщину» з іноземних мов. Але ж люди, ви українці, виготовляєте український продукт, то пишайтеся цим!» - каже Степан.

Упаковуючи вироби, Степан використовує коробки українського виробника. Всередині шкіряну річ обкладають «дерев’янною шерстю». Це стружка, яка оберігає виріб під час транспортування та додає колоритності. Ще, в кожній коробці є лист від козака: інструкція з доглядом за виробом, для збереження довговічності виробу.


Щодо планів на майбутнє, Степан, розповідаючи, заплющує очі і, мрійливо прицмакуючи, каже, що спочатку хоче маленький заводик.

«Спочатку хочу один маленький заводик, а потім два і один великий. Тоді я вже буду займатися виключно індивідуальною роботою та передаватиму свій досвід іншим», - завершує розмову Степан.

Вадим та Анна ПАНАФІДІНИ

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні