Картка лучанина дозволить сформувати адекватну ціну на проїзд, - екс-директор тролейбусників

2
-4
Картка лучанина дозволить сформувати адекватну ціну на проїзд, - екс-директор тролейбусників
Екс-директор Луцького підприємства електротранспорту Ігор Грицюк вважає, що запровадження картки лучанина дозволить сформувати адекватну ціну на проїзд.

"Чіткий облік принесе не тільки податки в бюджет міста але і дозволить сформувати адекватний тариф на проїзд", - пише він на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, у листопаді 2017 року нинішня влада вирішила списати валідатори за мільйон гривень, які, мовляв, не виправдали себе. Відтак запропонували запровадити електронну картку лучанина.

Директор департаменту економічної політики Олександр Озінович на засіданні виконкому 24 січня розповів, що у місті створили робочу групу, котра займається цим проектом. Відтак, картку лучанина планують запровадити вже до червня.

Проте, перевізники, котрі обслуговують найбільшу кількість маршрутів у Луцьку, не хочуть платити за таку новинку.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: На картку лучанина можна буде «закинути» гроші на проїзд, історію хвороби та знижки

Натомість Ігор Грицюк зазначає, що при запровадженні картки лучанина місто матиме змогу бачити рух кількості пільгових категорій населення і повертати витрати на них підприємству за надані послуги.

"Більшість містян оцінюють і будуть оцінювати реальний вклад в інфраструктуру міста і давно чекають на можливість знову користуватись і мобільними додатками для зручності, і реальну кількість пільговиків усім уже хочеться знати", - каже він.

А також додає, що у багатьох інших країнах електронний квиток працює і це дає не тільки облік, а й можливість надати якісні послуги, придбати нормальний транспорт. В тому числі, екологічний. Крім того це дасть можливіть знизити тариф на проїзд.

Крім того він пригадує, що через "локальні войнушки" Луцьку не вдалось скористатись можливістю отримати 500 тис євро в грантовій програмі зелених технологій Україна/Польща/Білорусь.

"Для Луцька це була можливість отримати 2 гібридні тролейбуси з автономним ходом 50 км. Планувалось створити додатковий маршрут ЦУМ - Гірка полонка для мешканців передмістя. Не вистачило Луцьку 1-го балу. Не дотянули. Сили на войнушки локальні пішли… Не до зеленої енергетики було", - пише Грицюк.

Нагадаємо, у травні 2017 року Ігоря Грицюка звільнили з посади директора ЛПЕ. Мовляв, «незрозуміла ситуація з лізингом, погашенням боргів, незрозумілий тендер з валідаторами».

Згодом, тодішній в.о.мера Ігор Поліщук пояснив, що Грицюк незаконно звільняв працівників. Тому його самого вирішили звільнити. Проте посадовець вважав, що законних підстав для цього немає.

Але на початку червня 2017 року Міністерство інраструктури погодило звільнення Ігоря Грицюка.

У липні 2017 року Грицюк заявив, що судитиметься з Ігорем Поліщуком через своє звільнення. Відтак у листопаді 2017-го суд поновив його на посаді.

Проте через кілька днів його відсторонили від посади і почали службове розслідування.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Аби не було те саме що і з валідаторами...
Відповісти
Про яке повернення коштів ви говорите, де ви їх будете брати? Платити повинні всі. Якщо такі щедрі, то видайте кожному пільговику по 60 гривень на місяць і нехай платять по 1 гривні. Не будуть їздити треба чи не треба. Порахуєте пільговикіа і що? Гроші знадобляться на інші потреби і ЛПЕ отримає дулю.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні