Чому «мовчать» луцькі маршрутки

4
1
 Чому «мовчать» луцькі маршрутки
У більшості луцьких маршруток не озвучуються зупинки. Натомість перевізники і водії скидують провину одне на одного.

За вимогами конкурсу перевізників в усіх маршрутках повинні бути звукові оголошення. Наразі цю вимогу виконують далеко не всі. Це створює чимало незручностей, особливо для людей із вадами зору, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Окрім того, немає й зовнішнього оповіщення. Тобто, слабозорі люди не знають, яка маршрутка прибуває на зупинку і їм також доводиться просити допомоги у сторонніх людей.

За словами керівника громадської організації “Генерація успішної дії” Віталія Ткачука, ще декілька років тому озвучення було майже у всіх маршрутних таксі Луцька. Але зараз ситуація погіршилась. Чому – невідомо.



«Взяти маршрутки Луцька за сто відсотків, то озвучується з них відсотків, можливо, двадцять. Перевізники кажуть, що “це не ми”, що це водії можуть виключати. Шофера кажуть: “ми не можемо виключати”. Тобто, звалюють один на одного», - каже Ткачук.

Роботу перевізників, у тому числі як озвучують зупинки у маршрутках, контролює управління транспорту Луцької Міськради. Новий очільник, який зайняв посаду буквально декілька днів назад, обіцяє, що займеться цією проблемою.

«Якщо його немає в автобусі, значить, це проблема або технічна, або людський фактор. То відключили, не включив, батарейка сіла, ще що-небудь. Заплануємо перевірки з цього питання вже після Водохреща. Проведемо, я думаю, десь на першу-другу декаду лютого. Будемо мати якийсь результат.

Якщо озвучення там не буде – складатимуть приписи та спілкуватимуться із перевізниками. Якщо скарги на відсутність озвучення будуть часто – із перевізником розриватимуть договір», - зазначає начальник управління транспорту та зв'язку Луцькради Віктор Кукішев.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яка проблема . Ви б краще спитали чому якісь доріг в Україні не така як в Європі .
Відповісти
Що означає яка проблема? Для незрячих відсутність озвучки є великою проблемою.
Відповісти
проіжаючи по вул Хмельницького, не те шо система озвучки, колеса відпадуть.
Відповісти
А вони перед цим підвищенням вартості проіізду пообіцяють що буде " озвучка"...
Прямо як наші депутати- наобіцяють ,і нічого не зроблять
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні