Політолог пояснив, чи буде новий Майдан

7
-3
Політолог пояснив, чи буде новий Майдан
В українському суспільстві – тотальна недовіра: не тільки до влади, але й до опозиції, вважає політолог, директор Центру політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"На мій погляд, в керівництві країни, в Адміністрації президента і спецслужбах вирішили, що Міхеїл Саакашвілі переходить «червону лінію»", - написав Фесенко у блозі журналу Новое время.

"Що мається на увазі? По-перше, те, що в неділю Саакашвілі анонсував блокування АП. І спецслужби, які майже напевно проводять «зовнішнє спостереження», а простіше кажучи, стеження – як за самим Саакашвілі, так і за протестною акцією – мабуть, отримали дані про підготовку такого блокування і вирішили зіграти на випередження. Це, думаю, і стало головним чинником дій силових структур, які ми зараз спостерігаємо", - появнив Фесенко.

"Реакція західних партнерів України на ситуацію з Саакашвілі, безсумнівно, буде. Але вона буде досить стриманою. Швидше за все, зовнішнім партнерам представлять інформацію і аргументи, що екс-губернатор мав намір здійснити якісь силові дії і спровокувати конфлікт з владою. Тому критика України буде, але швидше за все, помірною. З урахуванням обставин, західні партнери закличуть Київ вирішити цей конфлікт у правовому полі, не допустивши порушення стандартів і принципів демократії", - вважає політолог.

"Ця історія ніяк не вплине на рішення про надання Україні летальної зброї. Американське озброєння ми отримаємо тільки в тому випадку, якщо станеться масштабний наступ Росії або різке загострення військової ситуації на Донбасі. Якщо цього не буде, то і летальну зброю нам ніхто не надасть. Що стосується фінансової підтримки, ми і так бачимо, що переговори з МВФ припинені, вони «на паузі». Є ряд невирішених питань з Євросоюзом. І відновлення їх макроекономічної підтримки не залежить від Саакашвілі, а скоріше, залежить від реформ в Україні. Тому фактор Саакашвілі буде політичним", - запевнив Володимир Фесенко.

"Українці, як показує практика останніх 20 років, діють непередбачувано
Чи вплине затримання Саакашвілі на ситуацію всередині країни? Питання відкрите. Мабуть, влада за півтора місяці акції, організованої Саакашвілі, дійшла висновку, що масової підтримки Саакашвілі немає. А раз його заклики до революції не знаходять схвалення у людей, значить можна діяти більш жорстко", - написав політолог.

"Втім, соціально-психологічна ситуація в суспільстві зараз інша, ніж в 2004 або 2013 роках. Ми спостерігаємо тотальну недовіру: не тільки до влади, але й до опозиції. Крім того, більшість українців сприймає Саакашвілі, як чужого, він все-таки «не свій». От якби так діяли щодо, наприклад, Тимошенко, то тут могла б бути інша історія. Тому фактор емоцій і настроїв також відіграє роль" - вважає Фесенко.

"В українському суспільстві з'явився ще один, на мій погляд, дуже важливий соціально-психологічний фактор. Після 2013-2014 років більшість українців бояться повторення негативних і непередбачуваних наслідків нового Майдану. Владу можна скинути. Але чим це закінчиться? Чи стане після цього краще? Ці побоювання, ці фобії, на тлі недовіри до політиків, стримують людей від масової участі в конфліктних ситуаціях" - наголосив Фесенко.

"Але в чому проблема для влади? У екс-губернатора є, нехай і не дуже велике, але помітне число гіперактивних прихильників, готових до рішучих дій. Цих людей небагато –кілька сотень осіб, по країні – трохи більше. І ось як вони мають намір діяти? Чи не скоять вони силові дії проти влади? Все можливо. Тому загострення відносин, посилення конфліктності між українською владою і частиною опозиції, майже напевно, станеться" - прогнозує директор Центру політичних досліджень "Пента".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Влада яка не дбає провласний народ не гідна бути...!
Відповісти
Владу в Україні захопили жиди. Коломойські, гройсмани, кернеси, рабіновичи ..... готуються до повного захоплення і перетворення України в придаток Ізрайля, уже запрошують на роботу усім обіцяють громадянство.... Українці чому ви такі дурні у вас не має не одного національного лідера.
Відповісти
...От,якби так діяли щодо, наприклад як Тимошенко,то тут могла б бути інша історія.Дії Тимошенко це вже дійсно історія.Але ганебна!!!Історія в діях Тимошенко не повинна повторитись.Крапка! Тимошенко це вже відпрацьований матеріал.Народ чекав і чекає на керівників держави,які кінці в кінців таки подумають про НАРОД!!!,а не про своє власне і родичів збагачення. А такі є.Потрібно тільки включити мізки,які засліплені зомбуванням,такими,як Тимошенко.
Відповісти
поки ці вилупки клянчили (робили вигляд, що клянчать) зброю, нормальні країни купили її в тих же штатів за копійки, порівняно з тим, що ці уроди вже покомуніздили.
Відповісти
який народ така і влада
Відповісти
Каждый из нас любит почитать новости или посмотреть Ютуб, что узнать что делается в мире и Украине.
Но очень важно чтоб источник новостей был правдивый и Вы не получали вредную информацию.
Я нашел очень хороший источник новостей и рекомендую его Вам - https://ukr-life.com.ua/
Последнее время смотрю новости только здесь.
Так же вот несколько из свежих новостей, которые просто взрывает мозг:
https://ukr-life.com.ua/lunnyj-posevnoj-kalendar-ogorodnika-2020-v-xarkovskoj-oblasti-tablica/
https://ukr-life.com.ua/proizvodstvennyj-kalendar-na-iyun-2018-goda/
https://ukr-life.com.ua/inflyaciya-za-mart-2018-goda-v-ukraine/
https://ukr-life.com.ua/kakaya-budet-pogoda-letom-2019-goda-v-ukraine/
https://ukr-life.com.ua/kakogo-chisla-vypusknoj-2017-v-ukraine/
Відповісти
Вы вообще представляете что происходит в Украине?!
У меня есть чувство нам подсовывают какие то левые статьи и мы часто не получаем информацию из первоисточника.
Перебрав много источников попал на сайт https://ukrjizn.com/, где видно что журналисты предоставляют хоть какую то картину жизни в которой находимся.
Очень важно в наше время отбирать настоящие СМИ.
Вот еще одна топовая статья, которая меня зацепила: https://ukrjizn.com/tarifnye-razryady-byudzhetnikov-v-ukraine/

Надеюсь Вам поможет.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні