За рік луцькі маршрутки перевозять більше людей, аніж все населення України

1
-3
За рік луцькі маршрутки перевозять більше людей, аніж все населення України
Начальник управління транспорту та зв'язку Анатолій Миронюк прозвітував про роботу міського пасажирського транспорту.

Про це стало відомо під час оперативної наради, яка відбулася 5 грудня, - повідомляє ВолиньPost.

За його словами, основу громадського транспорту у Луцьку складають 41 тролейбус підприємства електротранспорту та 220 автобусів приватних перевізників.

Щороку громадським транспортом перевозиться близько 50 мільйонів пасажирів.

Щільність транспортної мережі відповідає державним будівельним нормам, а шляхи проходження громадського транспорту пролягають в межах крокової доступності пасажирів.

Обслуговування пасажирів здійснює Луцьке підприємство електротранспорту та 6 приватних автоперевізників.

Розрахунковий інтервал руху залежно від маршруту в час пік становить від 7 до 20 хвилин і є достатнім для забезпечення пасажирів та дотримання режиму праці водіїв.

Управління процесом перевезень здійснюється із врахуванням встановлених договорами розмірів руху. Контроль за процесами перевезень проводиться двома способами — наживо та за допомогою супутникової системи стеження за рухом автобусів.

За результатами перевірок за 2017 рік складено 141 акт та видано 24 приписи. У зв’язку з неналежним виконанням обов’язків по перевезенню пасажирів на 3-х маршрутах договори були розірвані та залучені нові перевізники.

З початку року в управлінні організували та провели конкурси на маршрути №№ 9, 17, 17а та 47. Також поєднали транспортне сполучення мікрорайону ДПЗ з вулицею Львівська потужним маршрутом №12.
Проведено санітарний огляд автобусів та сформовано єдиний реєстр зупинок громадського транспорту, з яких стаціонарних — 189, на вимогу — 288.

Автобусний парк перевізників на 100% складається із транспортних засобів середнього класу марок “Богдан”, “Еталон”, “I-VAN” з пасажиромісткістю 38-40 місць. Всі вони відповідають екологічному стандарту не нижче Євро-2.

На кожному маршруті є автобуси обладнані для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Тролейбусний парк складається із тролейбусів марки ЗіУ, Богдан, Єлчь. Існуючий розмір парку недостатній для задоволення попиту на перевезення, оскільки інтервал руху їх на лінії становить від 15 до 120 хвилин.

Усі тролейбуси обладнані пристроями для зовнішнього сповіщення номеру маршруту та напрямку слідування для незрячих.

У Луцьку перевезення всіх пільгових категорій громадян здійснюється підприємствами електротранспорту, за рахунок коштів міського бюджету.

Автотранспортом перевозиться 11 найбільш вразливих категорій громадян бездотаційно.

Також Анатолій Миронюк зупинився на шляхах покращення роботи Луцького підприємства електротранспорту та оптимізації руху громадського транспорту.

Анатолій Миронюк зауважив, що часто надходять скарги й на відсутність озвучування зупинок у маршрутних таксі. Ці системи є, але часто вони виходять з ладу. У тролейбусах є зовнішнє озвучення, а у салонах це роблять водії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні