«Ми забуваємо про власні традиції»: що думають відомі волиняни про Хеловін

4
-7
«Ми забуваємо про власні традиції»: що думають відомі волиняни про Хеловін
Увесь світ чекає останньої неділі жовтня, щоб приміряти на собі образ чортика, відьмочки чи іншого чудернацького створіння. Одні витрачають власний час та власні кошти на креативні костюми, купуючи їх чи беручи в оренду, інші – засуджують та вважають його диявольським святом.

А ось що думають про прихильників містичного і загадкового Хеловіну відомі люди Луцька? Поцікавились журналісти VIPy.

ВЕДУЧИЙ БОГДАН КОВАЛЬ


Ще кілька років тому для нас це свято було зовсім чужим, але чомусь все ж припало до душі нашим людям. Майже щороку заради розваги я вирізав гарбузи, аби трішки відчути цю атмосферу Хеловіну в США. Кожна людина має право самостійно визначати, куди бажає витрачати власний час і гроші, але як на мене, святкування Хеловіну не найкращий варіант для цього, бо чомусь ми забуваємо про власні свята та традиції: Івана Купала, колядки на Різдво, щедрування на Василя і багато інших. Сподіваюсь, світ перейматиме наші традиційні розваги, а ми не будемо сприймати усе закордонне, як щось правильне та обов'язкове у наших реаліях.

ШОУМЕН СЕРГІЙ СКУЛИНЕЦЬ



Відношуся ніяк. Адже це не українське!!!


БЛОГЕРКА ІРА КАРАСОВСЬКА


Чесно кажучи, витрачений час та кошти інших людей мене не дуже цікавлять, бо це їхня справа. Але проти Хеловіну теж нічого не маю, якщо ці кошти та час вкладають у якесь дійство, то я за!

ГОЛОВА МОЛОДІЖНОГО ВІДДІЛУ ВОЛИНСЬКОЇ ЄПАРХІЇІ УПЦ МП ІЄРОМОНАХ ІЛЛЯ (ВИШНЕВСЬКИЙ)


До цих людей я відношусь як до людей - по-людськи, з добротою і повагою. Однак, мене бентежить те, що люди не лише витрачають свої кошти на Хелловін, але й витрачають свій час, який, навідміну від грошей, повернути чи заробити неможливо. Досить часто люди не знають справжнього сенсу цього свята, а тому святкують його згідно з нав'язаним маркетингом трендом.

Для них Хелловін - це час для невимушених розваг чи мегапопулярний шопінг... Однак під цією ширмою криється дещо більш серйозніше, ніж просто релакс у колі друзів... Святкуючи Хелловін, одягаючи явно злі і погані костюми, люди цим самим добровільно віддають себе у володіння темних сил... Звучить це надто грізно, однак нікуди правди подіти - Хелловін має явно язичницькі коріння, які суперечать християнству, навіть якщо це і виглядає як певний жарт.

РЕЧНИЦЯ ЛУЦЬКИХ ПАРТУЛЬНИХ ОЛЬГА БУЗУЛУК


Людей, які святкують це, я не знаю. Можливо, є такі знайомі в мене, але я взагалі це "свято" не сприймаю, отже, ні з ким про нього не говорю і не обговорюю. У нашій службі майже щодня і щоночі "хеловін".

ВЕДУЧИЙ ТА КАПІТАН КОМАНДИ «ЗАМОК ЛЮБАРТА» НАЗАР ПАЩУК


Оскільки займаюсь організацією та проведенням свят, із впевненістю можу сказати, що чим більше свят, тим краще. Якщо в людини є бажання святкувати, то нічого поганого у цьому немає.

ВОЛИНСЬКИЙ ЖУРНАЛІСТ РУСЛАН ПИЛИПЧУК


Я завжди був і певно, що й залишуся абсолютно байдужим до святкування Хелловіну. Все, що мене поєднує з цим «святом», зводиться до щосезонного спецвипуску The Simpsons «Hellowin» та моєї улюбленої серії «Південного парк» «Пекло на Землі 2006».

Ставлення до людей, які переодягаються та щось там собі відзначають, звісно ж, абсолютно ліберальне. Проте, виникає певний парадокс. Він полягає у тому, що цей день, а точніше ніч є окультною та важливою для людей, які цікавляться магією, або ж вірять у всілякі там сатанинські приколи.

Тобто, для людей, які сповідують християнство, відзначати подібні свята, щонайменше неправильно з моральної точки зору.

Особисто мене такі моральні колізії не чіпають, оскільки я давній та затятий атеїст. Проте, колись було доволі весело потролити «святих» та «праведних» друзів, які фактично віддавали дань Сатані, самі цього не усвідомлюючи. Але це лірика, яка абсолютно немає значення. Розважайтеся скільки влізе та як забажаєте. Мораль тимчасова, мудрість – вічна.

ТЕЛЕВЕДУЧА ГАЛИНА ПАДАЛКО


Я не святкую Хелоувін, це не наша традиція, яка на наших теренах вже стала нічим іншим, як комерцією. Нічого хорошого у відзначенні цього свята не бачу, але кожному своє.

ДЕПУТАТ ЛУЦЬКОЇ МІСЬКРАДИ МИКОЛА ЯРУЧИК


Я не святкую це свято і не розумію його взагалі. Навіть не можу назвати це святом. На подібне витрачати гроші — ніколи в житті. Краще в баньку або в сауну сходити. Кожна людина є господарем свого часу та грошей, якщо вони в неї є. Немає чим зайнятись — то хай витрачають. Кожен сам вирішує, потрібна йому ця справа чи ні. Особисто я - проти цього. Можливо, хтось іншої думки. У нас же демократія.

* * *

Святкувати чи не святкувати — тут залишається вибір за вами. Пам 'ятайте про здоровий глузд та про те, що у нас,українців, є дуже багато таких рідних свят, про які ми чомусь так мало знаємо і так рідко святкуємо.

Підготували Єлизавета НАХАМЕЦЬ та Марія ПАВЛОВИЧ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Проблема в тому що наші традтційні свята повязані з релігією.А що значить релігія для сучасноіі людини-це неможна,те заборонено,суцільні обмеження,нудьга зелена,а хеловін пряма протилежність..
Відповісти
назва статті "відомі волиняни", а де ті відомі? яручик, бузулук і пащук от і всі. все остальне незрозуміло хто. ну як завжди
Відповісти
Дятли, Хеллоуін святкують в ніч з 31-го жовтня, а не в останню неділю!
Відповісти
Увага! - збирають підписи під петицією проти будівництва "дитячої" церкви на 40-му. Не лишайтеся осторонь!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні