Кабан, горіхи і загублений друг: курйозні виклики луцьких патрульних

1
9
Кабан, горіхи і загублений друг: курйозні виклики луцьких патрульних
Розповіли, які безглузді та курйозні виклики отримують патрульні у Луцьку.

Ось які неординарні виклики надходили на службу 102 за останні кілька тижнів.

За словами речниці патрульних Ольги Бузулук, на всі повідомлення, які надходять службі 102, реагує екіпаж (чи кілька екіпажів – залежно від складності) патрульної поліції, жодне звернення не пігнорують, і по всіх повідомленнях полісмени мають відрапортувати.

Матеріал підготував VIP.

КАБАН, ЗАМУРЗАНИЙ АСФАЛЬТ І ЗАГУБЛЕНИЙ ЛАТВІЄЦЬ

Буквально, кілька днів тому, заявник повідомив, що рухався дорогою Ковель-Маневичі на своєму Мерседесі, як раптом з лісу на проїзну частину вибіг дикий кабан. У результаті – відбулась ДТП, на водія патрульні оформили протокол за ст. 124 КУпАП(Порушення ПДР, що спричинило пошкодження транспортних засобів вантажу чи іншого майна).

Цікаве повідомлення надійшло 3 жовтня: чоловік розповів, що невідомі особи пошкодили кришку бака автомобіля і викрали близько 200 літрів палива.

Коли екіпаж прибув на місце події, заявник повідомив, що пальне зловмисникам не вдалось злити, тож матеріальних збитків не завдано.

Ось ще кілька цікавих повідомлень.

Заявник поінформував службу 102, що трактори, які орють поле, навозили багато бруду на асфальт. Однак транспортних засобів не виявили.

На вулиці Яровиця в обмінному пункті заявник посварився з працівницею: чоловік казав, що надав 100 євро для обміну, а йому обміняли 50. Працівниця ж сказала, що чоловік таки давав 50 євро. Особи вирішили спір між собою до прибуття патрульних.

Адміністратор одного з готелів повідомив, що група туристів повернулась з нічного клубу і виявила, що загубила свого товариша, з Латвії. Сподіваємось, чоловік після прогулянок таки повернувся)

А в одному з гіпермаркетів одна жінка штовхнула іншу, в результаті чого та пошкодила ногу. Насправді, тілесних ушкоджень жінка не отримала, від написання заяви відмовилась та не мала жодних претензій.

ПРО НАДТО СПОСТЕРЕЖЛИВИХ ЛУЧАН. ГОРІХИ, П'ЯНИЙ ДРУГ І КЛУМБИ...

Іноді громадяни аж занадто спостережливі – і це добре – бо краще таки повідомити про щось підозріле, аніж зігнорувати. Так сталось і на початку жовтня по вулиці Сагайдачного. Заявник повідомив, що стоїть автомобіль з пошкодженим склом на іноземній реєстрації, водій сидить з опущеною головою, а на обличчі – бурі плями, схожі на кров. На місце направили і екіпаж патрульних, і медиків. 31-річний водій був подивований такою увагою, оскільки просто чекав товариша, скло було розбите вже давно, а на обличчі у нього тимчасове шкірне захворювання.

Одного разу на 102 подзвонив чоловік, сказавши, що біля його під’їзду діти збирають горіхи.

По вулиці Львівській заявнику заважали рухатись клумби.

Ще одному чоловіку в магазині продали неякісну іграшку, яка зламалась у руках його дитини.

Чоловік зателефонував в поліцію з повідомленням, що його сусідові нанесли тілесні ушкодження. Він повідомив, що бачив швидку допомогу біля оселі сусіда, тож вирішив, що його побили. Насправді ж, сам заявник перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння.

МЕДИКИ-ПРИМАРИ І МАГІЧНЕ РАДІО

Чимало повідомлень надходить про те, що на вулиці лежить невідома особа. У таких випадках все ж краще звертатись на службу 103, до медиків, які краще нададуть необхідну допомогу і приведуть до тями нетверезого. Хоча іноді тут потрібна і допомога полісменів.

Так само, багато повідомлень про порушення режиму тиші. Наприклад, 1 жовтня, на вулиці Рівненській, в одній з квартир близько 1 години ночі голосно грали на … піаніно.

Приємно, що в окремих громадян проблеми вирішуються одразу ж після дзвінка на 102. Так, в однієї жінки, жительки вулиці Винниченка, протягом 2 тижнів не працювало радіо. Міська рада, з її слів, нічим не допомогла. Однак, коли прибув екіпаж, через зачинені двері заявниця повідомила, що радіоприймач … запрацював!

Ще одна жінка поскаржилась, що до неї приїхала поліція, якої не викликала. Але кілька годин перед тим жінка таки телефонувала на 102, оскільки не могла додзвонитись в лікарню через телефон, який не працював. Тоді їй пояснили, що патрульні ремонтом телефону займаються, тож вона, не довго думаючи, через кілька годин поскаржилась, що ті взагалі приїжджали.

Інша жінка скаржилась на медиків, які приїжджають, не представляючись та не показуючи відповідного посвідчення. До того ж, підозріло їй і те, що одна з поліклінік зачинилась на ремонт.

Заявник повідомив на 102, що вчиняється крадіжка дорожніх знаків. Насправді ж, нетверезий чоловік випадково перекинув тимчасовий дорожній знак і з усіх сил намагався поставити його на місце. Збоку це виглядало як крадіжка, оскільки небайдужий громадянин аж зателефонував на 102. На 32-річного чоловіка винесли постанову за перебування нетверезим у громадському місці.

Дуже часто скаржаться на собак, які або голосно гавкають, або гуляють без намордника, або стоять біля під’їзду, чим лякають людей.

ЗАБЕРІТЬ МЕНЕ В ТЮРМУ...

Один чоловік з проспекту Відродження повідомив поліції, що втік з в‘язниці і просить повернути його назад. Патрульні перевірили: у місцях позбавлення волі той не перебував. Натомість, був у стані сильного алкогольного сп’яніння. Тож на нього оформили матеріали і за нетверезий вигляд, і за неправдивий виклик поліції.

Ще одне дуже дивне повідомлення: на перехресті між фіскальною службою і облдержадміністрацією, що на Київському Майдані, далеко один від одного розташовані … світлофори. На думку заявника, пішоходи порушують правила переходу дороги саме через це. Скільки метрів між світлофорами – це може порахувати кожен, вони аж надто близько. На жаль, окремим людям чомусь важко пройти 50 метрів, але зберегти цим самим собі здоров’я і життя, натомість, вони й далі порушують, наражаючись на небезпеку.

Матеріал підготувала Ольга ЗЕЙЛИК за інформацією речниці луцьких патрульних Ольги БУЗУЛУК.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На всяку "дурню" реагують,а на безлад на вул Украіінки не можуть прибути і навести там лад з авто**донами...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні