Для незрячих дітей видали книгу про Луцьк

0
-6
 Для незрячих дітей видали книгу про Луцьк
На Волині шрифтом Брайля видали книгу «Подорож старим Луцьком».

Презентація відбулась 1 вересня у Крупівському навчально-реабілітаційному центрі для дітей із порушенням зору.

Видала книгу для наймолодших незрячих і слабкозорих школярів студія друку шрифтом Брайля Braille Studio. Автор «Подорожі старим Луцьком» Ольга Боярчук.

«Ця книжка розповість вам про казкове стародавнє місто Луцьк, покаже його глибоку історію, знаменні події, визначні споруди та відомих осіб, які жили, працювали, творили і прославляли це чудове, мальовниче місто. Вперше за 26 років незалежності України надруковано книгу шрифтом Брайля про Луцьк, тому сьогоднішню подію можна назвати без перебільшення історичною і унікальною», - розповів керівник громадської організації «Генерація успішної дії» Віталій Ткачук.

З його слів, цю книгу зможуть читати як незрячі, так і діти із залишковим зором. Адже реабілітаційному центру подарували й книгу з гарними ілюстраціями.

«Ця книга стане в нагоді діткам на уроках історії рідного краю, адже раніше для незрячих діток історія Луцька була недоступною», - переконаний Віталій Ткачук.

Тираж брайлівської книги - 20 примірників, її буде передано бібліотекам та школам Луцька із інклюзивною формою навчання. Також її можуть отримати батьки, в яких є незрячі діти.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні