На Волині за два роки «зникли» 20 ферм

1
-4
На Волині за два роки «зникли» 20 ферм
На Волині протягом двох останніх років закрилося 20 ферм.

Про це пише Волинська правда.

Голова Асоціації фермерів та приватних землевласників Ківерцівського району Василь Хоровець розповів, що наразі стан фермерства на Волині дуже складний.

Якщо на початку 90-х років був ріст кількості фермерських господарств, то останні два роки спостерігають різке зменшення. За інформацією Василя Хоровця, раніше на Волині було 55 фермерських господарств, а зараз – лише 35. Тож за останні 2 роки 20 ферм закрилися, а ті, що залишилися, не мають сприятливих умов для діяльності.

Зважаючи на це, Асоціація фермерів Ківерцівщини звернулася до обласної влади з проханням частково виділяти кошти фермерам на придбання пального у період збору урожаю. Зокрема, землероби пропонують виділити на дизпаливо для фермерських господарств з обласного бюджету по 2,5 тисячі гривень.

Директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко зауважив, що в області є різні фермерські господарства з дуже різною кількістю землі. Тож не дуже доцільно буде виділяти всім однакову суму на пальне.

«Думаю, це питання треба доопрацювати», – висловився він.

Зрештою, після дискусії члени комісії вирішили доручили департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації напрацювати зміни до відповідної програми щодо підтримки фермерських господарств.
Теги: ферми
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Закрилися 20 ферм, чи фермерських господарств? В інформації написано про фермерські господарства, а в заголовку про ферми.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні