Затримали сумського депутата, в якого лише в доларах 1,2 мільйона

1
3
Затримали сумського депутата, в якого лише в доларах 1,2 мільйона
В орендованих депутатом Сумської обласної ради банківських скриньках вилучено майже 1,2 млн дол. США.

Про це передає УНН з посиланням на управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Досудовим розслідуванням установлено, що депутат Сумської обласної ради, обіймаючи за останні 10 років державні посади, у тому числі заступника керівника адміністрації Президента України часів В. Януковича, вказав наявність у власності цінного рухомого майна, а також готівкових коштів у членів його сім’ї в сумі 572 тис. дол. США, що згідно офіційного курсу Національного банку України станом на 30.12.2016 (найбільш наближена дата визначення курсу іноземної валюти по відношенню до гривні станом на 01.01.2017) становить понад 15,5 млн грн.

"Під час проведення обшуку в індивідуальних банківських скриньках, які орендуються вказаним депутатом, виявлено та вилучено готівкові кошти в сумі майже 1,2 млн дол. США, що явно перевищує розмір задекларованих доходів, отриманих ним з офіційних джерел", - йдеться у повідомленні.

Крім того, установлено факт використання ним прихованого від електронного декларування транспортного засобу. Згідно зібраних документів, на доньку депутата, 1997 р.н., зареєстровано право власності на 14 квартир у центральних районах м. Києва, а також 3 паркомісця.

На даний час проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого злочину, притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.

Досудове розслідування триває.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сімя Луценків на рівному місті має 1,2 млн дол. США.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні