Вчені вигадали «розумну» подушку

0
-2
Вчені вигадали «розумну» подушку
Подушка заміняє нічник, будильник і трекер сну, а будить імітацією сходу сонця.

Зараз великої популярності набувають будильники, що імітують схід сонця, щоб поступово розбудити сплячого людини. Стартап з Лос-Анджелеса Mode Modern підхопив цю ідею і застосував її до подушки, доповнивши декількома особливими функціями, розповідає Телеграф.

"Розумна" подушка отримала назву Sunrise Smart Pillow і обладнана світлодіодами, трекером сну, динаміками і бездротовою системою зв'язку зі смартфоном. Користувач може встановити час пробудження за допомогою спеціального додатку-компаньйона для смартфона, а подушка самостійно починає будити людину за допомогою світла.

Під час сну спеціальні датчики в подушці аналізують найменші рухи користувача, щоб визначити, в якій стадії сну він знаходиться. Два ряди світлодіодів починають поступово загорятися тільки тоді, коли подушка зафіксує перехід в фазу швидкого сну, що робить пробудження менш дратівливим.

Світлодіоди спочатку набувають бурштиновий колір, а потім, у міру наближення часу спрацьовування будильника, поступово переходять до більш яскравого жовтого кольору. Як тільки настає встановлений час, динаміки в подушці починають програвати музику, передану зі смартфона користувача.

Коли користувач лягає спати, подушка може відтворювати аудіокниги або звуки природи, поряд з шумами, які маскують навколишній звук. Користувач також може застосовувати світлодіоди в якості підсвічування під час читання книги. Підсвічування автоматично відключається, коли датчики руху визначають, що користувач заснув.
Теги: винаходи
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні