«Ситуацію з Ковельським ветсанзаводом використовують як плацдарм для політичної кар’єри», - Кошарук

4
0
«Ситуацію з Ковельським ветсанзаводом використовують як плацдарм для політичної кар’єри», - Кошарук
Заступник голови облдержадміністрації і колишній мер Ковеля Сергій Кошарук вважає, що свідомістю ковельчан маніпулюють.

Про це він заявив на своїй сторінці у "Фейсбуці" у суботу, 23-го квітня.

Зокрема, Сергій Кошарук стверджує, що помічник нардепа Ігоря Гузя Ігор Верчук “маніпулює свідомістю ковельчан та провокує людей до перешкоджання вивезення відходів з території Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод».

“Дуже прикро, що окремі люди використовують ситуацію з ветсанзаводом як плацдарм для майбутніх виборів чи для політичної кар’єри”, - зазначає чиновник.

Зокрема, йдеться про вивезення у кар’єр відходів, що зберегаються на території заводу.

“Для того, аби пришвидшити процес пакування тваринних решток – кишківників, кісток та пір’я, фахівцями було вирішено звільнити територію біля ветзаводу від шкур, які більше 30 років там зберігалися, втратили всі свої органічні властивості і є абсолютно безпечними.

Ковельська місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в рамках заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації дала дозвіл відвезти їх у кар’єр, що неподалік мікрорайону «Сільмаш». Кар’єр, за словами фахівців, може для цього використовуватися, адже містить максимальний шар глини, що захищає і грунт, і воду. Все це робиться згідно з державними стандартами, ветеринарно-санітарними вимогами та чинним законодавством. Ніхто не зацікавлений порушувати закон і наражати на небезпеку місто. Я ж такий самий ковельчанин, як і інші, тут живе моя і сім’я і планують розвиватися мої діти.

Хочу вкотре наголосити: ці шкури вже втратили всі органічні властивості! Їх було обстежено та досліджено. Вони є безпечними. Однак Ігор Верчук, як я зрозумів, вклав людям у вуха, що це не так. У такому разі я пропоную Ігорю Верчуку запросити на власний розсуд сертифікованих фахівців і показати їхні висновки”, - заявляє Кошарук.

За словами заступника голови облдержадміністрації, люди, які обіцяли сприяти і принаймні не заважати вивозити відходи, почали нагнітати ситуацію.

“Я не можу зрозуміти Ігоря Верчука - помічника народного депутата України Ігоря Гузя. На сесії міської ради він запевняв, що є безліч місць на Волині, де можна було б поховати відходи. Однак на ділі не показав жодного місця. Нині ж Ігор Верчук свідомо не хоче, аби проблема з утилізацією відходів з ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» була вирішена. Чого ж він прагне?

Я свідомо та щиро зголосився стати координатором з питань ліквідації наслідків багаторічної діяльності ветсанзаводу. Адже вважаю, що це спільна проблема волинян, а не лише директора заводу, мешканців прилеглих будинків чи місцевої влади. Тепер все обернулося таким чином, що уся відповідальність на мені, а допомоги від тих, хто переконував блокувальників про бажання допомогти вирішити проблему, немає”, - зазначає Сергій Кошарук.

Відтак чиновник вважає, що відбуваєтьс “відверте перешкоджання у намірі вивезти відходи з території заводу”. І - чекає від Ігоря Гузя пропозицій.

Нагадаємо, під час акції протесту щодо ситуації на ветсанзаводі 19 квітня Сергій Кошарук пообіцяв піти з посади, якщо за тиждень завод не закриють. Про це заявляв народний депутат Ігор Гузь.

«Пріоритетні напрямки вивезення - подібні працюючі заводи в сусідніх областях. Якщо ж цього не станеться пан Кошарук готовий подати у відставку, відповідна заява ним власноручно написана і передана активістам», - наголошував тоді нардеп.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гузь - це місцевий ляшко.
Відповісти
Гузь ти де?
Пернув і втік в Згорани плавати?
Відповісти
Гунчикова маріонетко,коли ти стулиш свою бездарну брехливу пельку?!Набрид ти зі своїми соплями!
Відповісти
А Гунчик що зробив? Перевіз шкури в іншу частину Ковеля. ай маладєєц
Гузь людей до міністра водив, і в Верховну Раду! і 10 годин з ними стояв на протесті!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні