Луцький фотохудожник відновить пам'ятки

1
4
Луцький фотохудожник відновить пам'ятки
Фотограф Віктор Чухрай хоче відновити історичні пам'ятки Луцька у світлинах.

Про це йдеться у матеріалі Волинського телебачення.

В Україні, за різними даними, — близько 150 тисяч пам’яток, які потрібно охороняти і берегти. Чимало таких є в Луцьку.

До обласного центру щодня приїжджають туристи. Але мало хто з гостей знають, що Луцьк цікавий не лише замком.

У Державному історико-архітектурному заповіднику «Старий Луцьк» презентували макет історичної карти міста.

«Попередні були варіанти карти, але вони вже втратили свою актуальність, оскільки багато вулиць змінили назви, деякі об’єкти – реставровані. А тому для кожного, хто відвідає замок, буде цікаво взяти таку карту в руки і йти за нею, як за дороговказом», розповів директор заповідника Павло Рудецький.

Найперспективнішим туристичним об’єктом працівники заповідника називають підземелля під костелом Петра і Павла. Воно тривалий час було закрите для туристів через занедбаність.

Зараз уже є проект розширення та реставрації об’єкту. Скільки на це потрібно грошей - краєзнавці припускають, що це може вимірюватися десятками мільйонів гривень.

Наразі розглядають можливість співфінансування робіт Міністерством культури Польщі.

У Луцьку невдовзі можна буде побачити і зруйновані пам’ятки. Їх візуально відтворить у своєму проекті фотограф Віктор Чухрай.

«Дуже важко уявити, як виглядав наш замок, наприклад, при Любарті. Я зробив таку реконструкцію. Це – абсолютно інше. Це замок хрестоносців, тамплієрів. Будь-що, але не слов’янський стиль», - розповів фотохудожник.

Великою проблемою залишається те, що велика кількість пам’яток залишається у приватній власності. Нові господарі про них дбають не завжди.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хохли а ви самі на щось спроможні без поляків? Свою історію відновлювати чи тільки паску жерти у вишиванках. Судячи по деклраціях і хатах ви не бідний народ ви просто сволочі. А Чухрай молодець і один патріот на ціле місто жабів корисних
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні