101-річний волинянин усі дні проводить у майстерні

0
4
101-річний волинянин усі дні проводить у майстерні
Мешканець Ратного Петро Приймачук вiдсвяткував свій 101-й день народження.

"Мабуть, вiн єдиний майстер на Ратне, що вмiє ремонтувати все: мотоцикли, велосипеди, швейнi машинки, телевiзори, годинники, - розповідає донька довгожителя Надiя Приймачук. - Нинi виготовляє на замовлення випрямлювачi до акумуляторних батарей. I весь час проводить у майстернi. Напевно, батько тому донинi має добре здоров'я, що все життя займається улюбленою справою. А ще вiн незлостивий, нiколи не курив. А якщо й пив, то в мiру. I з людьми завжди ладнав", - пише Людмила Приймачук на сторінках видання Експрес.

Петро Приймачук майже пiвстолiття вiддав роботi зв'язкiвця. За його участi побудовано тринадцять радiовузлiв, якi вiн потiм обслуговував.

Також має чимало винаходiв, що полегшили роботу зв'язкiвцiв. А один iз них навiть запустили в масове виробництво.

"Мiй батько сконструював новi кiгтi для роботи електромонтерiв на залiзобетонних стовпах, - розповiдає донька Надія. - Цей винахiд у 1968 роцi було представлено на Всесоюзнiй виставцi досягнень народного господарства".

Пiсля призначення пенсiї вiн ще 15 рокiв працював за фахом. Як розповiдає панi Надiя, вона та її сестра Тетяна теж працювали зв'язкiвцями, й онук Петра Приймачука продовжив родинну династiю.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні