Волинська птахофабрика вирила ями і зливає туди небезпечні відходи, - депутат

0
-1
Волинська птахофабрика вирила ями і зливає туди небезпечні відходи, - депутат
Депутат Волиньради запевняє, що попри категоричну заборону вивозити відходи виробництва на мулові майданчики міських очисних споруд, птахофабрика в Нововолинську продовжує забруднювати екологію.

Про це Борис Бабійчук написав у Фейсбуці.

Він зазначив, що ТзОВ “Птахокомплекс Губин” отримало категоричну заборону вивозити кров на мулові майданчики міських очисних споруд ще у грудні 2016.

Та 8 лютого 2017 депутату повідомили, що підприємство вирило дві великі які, в які птахофабрика зливає відходи.

«За словами очевидців – це чотири асінізаторні машини в день. Ями не мають захисної оболонки, відходи безперешкодно проникають в ґрунт , а відповідно і в ґрунтові води. Якщо терміново не вжити заходів, – це може привести до надзвичайної епізоотичної ситуації, забруднення підземних вод, виникненням епідемій», - написав Бабійчук.

Він додав, що локальні очисні споруди, які були умовою будівництва ТзОВ “Птахокомплекс Губин”, підприємством так і не запустили.

«Також на території підприємства в холодильних установках використовується 20т. аміаку. Дренажний резервуар, який повинен вмістити весь аміак у випадку НС зараз є частково заповнений, що є не припустимо. Таке ігнорування техніки безпеки на виробництві несе небезпеку життю працівникам та мешканцям міста», - додав депутат.

Тому він вимагає надати йому копію дозвільних документів з описом відходів виробництва, провести перевірку на підприємстві, перевірити забруднення грунту.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні