Кіберполіція попереджає про банківський троян, який уражає смартфони на базі «Android»

1
7
Кіберполіція попереджає про банківський троян, який уражає смартфони на базі «Android»
Фахівцями департаменту кіберполіції виявлено новий шкідливий банківський троян, який спрямований на користувачів мобільних телефонів під керуванням операційної системи Android.

Як повідомляється на сайті департаменту кіберполіції України, спрямований цей троян на жителів України, Білорусії та інших країн СНД, - пише УНІАН.

Зі слів спеціалістів, троян швидко розповсюджується: зараз кількість інфікованих пристроїв налічує більше 500 тис. і кожного дня їх кількість збільшується приблизно на 30-40 тис.

Троян поширюється, маскуючись під різні популярні додатки, наприклад, «ВКонтакте», «ДругВокруг», «Однокласники», Pokemon GO, Telegram або Subway Surf.

Мова йде про їх копії, які поширюються через неофіційні каталоги. Також троян завантажує файли, які надають зловмисникам новий вектор для атаки і унікальні можливості.

Так, вірус встановлює один з завантажених модулів в системну папку, що ускладнює процес його деінсталяції, а за допомогою прав супер-користувача оператори викрадають бази даних браузера Android і браузера Google Chrome, якщо він встановлений.

Такі бази містять інформацію про збереженні логіни і паролі, історію відвідувань, файли cookie та іноді навіть збережені дані банківських карт.

«Слід відзначити, що root-права також дозволяють викрасти практично будь-який файл в системі - від фотографій і документів до файлів з даними акаунтів мобільних додатків», - попереджають у кіберполіції.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Большинство из нас перестали смотреть TV, так как интернет источники дают намного больше правдивой информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время большая часть новостных источников подает искаженную информацию, поэтому приходится искать очень аккуратно . В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 качественных источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам отбирать только проверенные новостные источники СМИ чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал Важную новость, которая касается каждого из нас : https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/2017-rok/astrologichna-xarakteristika-2017-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/kalendar-svyat-u-lipni-na-2017-rik-v-ukra%d1%97ni.html
https://sylnaukraina.com.ua/prognoz/prognoz-pogody/pogoda-na-zhovten-2018-roku-v-ukra%d1%97ni.html
https://sylnaukraina.com.ua/
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/zarplata/zarplata-rabotnikov-apparata-suda-v-ukraine.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні