На Новий рік Укрзалізниця заборонила бронювання квитків

0
1
На Новий рік Укрзалізниця заборонила бронювання квитків
Заборона бронювати квитки через інтернет на період новорічних свят - це тимчасовий захід. Так Укрзалізниця бореться зі спекулянтами. Про це в інтерв'ю Фокусу розповів перший заступник міністра інфраструктури Євген Кравцов.

"За статистикою, яку надала Укрзалізниця, бронювання квитків з наступною оплатою в касі - дуже популярна послуга. І найчастіше бронюють квитки спекулянти для подальшого перепродажу. Справжні пасажири зазвичай одразу сплачують за квиток, купуючи он-лайн. Працює схема просто: спекулянти резервують багато квитків на різні прізвища, а потім їх можуть перебронювати на ім'я знайденого клієнта", - говорить Кравцов.

У міністерстві сподіваються, що тимчасова заборона поліпшить ситуацію із квитками під час новорічних свят.

"Якщо ж говорити про кардинальні кроки, то ми значно скоротили кількість відомчих броней на квитки. Раніше броня на частину місць у кожному потязі була в багатьох службовців УЗ, які працюють у пасажирських перевезеннях. Зокрема в начальників вокзалів на проміжних станціях. Ми ці броні скасували. Бронювання квитків зберегли тільки для важливих випадків. Наприклад, для військових і депутатів Верховної Ради. Це значно збільшило кількість квитків у продажу. Упевнений, що бронювання квитків було одним з елементів глобальної корупції в Укрзалізниці. Вона пронизує всю вертикаль: від рядових касирів до начальників пасажирських служб. Це стало очевидно з того опору, який ми відчули при скасуванні відомчих броней", - сказав Євген Кравцов.

Чиновник зазначив, що замінити касирів автоматами з продажу квитків поки що неможливо.

"Щоб поставити автомати, потрібні капітальні інвестиції. Вони окупляться протягом 5-10 років", - додав перший заступник міністра.

Укрзалізниця також буде покращувати рівень сервісу для пасажирів.

"Ввели стандарти чистоти: наявність у потязі мила, туалетного паперу, нормальний стан фіранок. Гарячу лінію УЗ зобов'язали приймати скарги щодо чистоти у вагонах. Раніше всі вони замикалися на начальникові потяга", - розповів Євген Кравцов.

Наступного року Укрзалізниця планує підняти ціни не перевезення. Квитки на пасажирські потяги подорожчають на 35%. Послуги вантажоперевезення - на 25%.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні